Još jedna Internet prevara: Vest o hapšenju grafiti umetnika Benksija lažna

Poput oluje, večeras je Internet prodrmala vest o navodnom hapšenju poznatog grafiti umetnika Benksija i konačnom razotkrivanju identiteta osobe koja stoji iza brojnih uličnih remek-dela.

KO JE BENKSI: Pogledajte legendarne grafite ovog umetnika, ali animirane

U lažnom press saopštenju o hapšenju Benksija piše da je njegovo pravo ime Pol Vilijam Horner, da ima 39 godina i da je rođen u Bristolu. Takođe, navodi se da je uhapšen u Londonu pod optužbom vandalizma i falsifikovanja, kao i da je u pritvoru bez mogućnosti izlaska uz polaganje kaucije.

Navodno, u press saopštenju sa sajtu PRLog, koje je počelo da kruži Internetom navodi se da je popodne londonska policija uhapsila Benksija i da se sada konačno zna ko je on.

Međutim, svi su pokazatelji da je vest lažna i da se radi o još jednoj Internet prevari. Pored činjenice da relevantan britanski medij poput BBC-ja nije objavio ovu vest, brojni svetski novinari su kontaktirali londonsku Metropoliten Policiju čiji predstavnici su potvrdili da je Benski i dalje misterija.

Mnogi obožavaoci umetnosti ovog majstora grafita, zapravo veruju da Benksi odavno više nije jedna osoba, već grupa kreativaca sa stavom.

Još jedna potvrda da se zaista radi o prevari jeste i konktakt e-mail adresa navedena u press saopštenju koja ima domen humorističkog sajta www.iywib.com. U trenutku pisanja ovog teksta ovaj sajt nije u funkciji, verovatno zbog brojnih zainteresovanih koji žele da "otkriju ko je zapravo misteriozni Benksi".

Buzz o hapšenju Benksija najviše se proširio Twitterom, a nekoliko medija je i "palo" na prevaru. Naravno, ovo nije prvi put da se Twitterom brzinom svetlosti šire lažne vesti, posebno o smrti različitih poznatih ličnosti.

PrtScr press saopštenja da je Benksi uhapšen

benksigrafitihapšenjeinternetinternet hitprevaratwitter