"Apple" planirao neverovatna imena za iPhone! Pogodite koja?

Bivši direktor jedne marketinše agencije - Ken Segal, otkrio je "kreativna imena" koja je kompanija "Apple" planirala da nameni svom popularnom smatrphoneu. Verovali ili ne, da nisu izabrali ime iPhone, danas bi milioni ljudi širom sveta u džepovima nosili Telepod ili Tripod, jer to su dva imena koja su oni razmatrali kao mogućnosti, piše "Ars Technica".

Naime, Telepod, kako samo ime nagoveštava, bi bio kombinacija telefona i iPoda, dok bi Tripod značilo da bi ovaj gedžet imao tri mogućnosti tj. bio bi telefon, iPod i uređaj pomoću kojeg bi se mogao koristiti internet.

Kako Segal otkriva, "Apple" je u obzir uzimao i ime Mobi, pa čak iPad. Međutim, ime iPad "nije bačeno", već je kasnije iskorišćeno za tablet ove kompanije.

Stiv Džobs, preminuli direktor i suosnovač kompanije "Apple", svojevremeno je otkrio da je razvoj tableta krenuo pre razvoja prije smartphonea. Međutim, ubrzo je rad na iPhoneu postao prioritet.

Ali, samo ime iPhone pratile su kontroverze još od odluke da ovaj smartphone bude plasiran na tržište 2007. godinea. Naime, kompanija "Cisco" je već imala brend po imenu IPHONE koji je planirala da upotrebi za telefon sa Internetom. Ipak, ove dve kompanije su uspele da se dogovore i do današnjih dana sarađuju na brojnim projektima.

appleciscoipadiPhoneiPodstiv džobs