Čavezove legendarne izjave koje su zabavile svet: Buš je đavo, smrdi na sumpor

"Buš je đavo"

"Ovde je juče bio đavo, još uvek smrdi na sumpor", slikovito je Čavez 2006. godine kazao što misli o Bušu.

"Nažalost, ne mogu da nastavim da budem divlji konj kakav sam bio. Malo ću da se odmorim i opet ću biti dobro. Nekad uopšte nisam spavao, a sad radim kako i zakon nalaže - samo osam sati dnevno."

"Upravljanje prirodnim resursima ne sme da bude u rukama multinacionalnih kompanija, imperijalista, kapitalista ili nacionalne buržoazije. Ne sme, jer ti resursi pripadaju narodu", kazao je u telefonskom razgovoru za TeleSUR u 2012. godini.

"Bliži se karneval, možeš konačno da budeš ja"

"Buržoazija je dobila svog kandidata. Kandidata kapitalizma, Jenkija i svih onih koji ne vole svoju domovinu. A mi ćemo zgaziti tu buržoaziju. Želiš biti poput mene, je li buržuju? To ti ne pristaje, buržuju! Trebao bi da iskoristiš činjenicu da se bliži karneval i nekoliko dana možeš da se oblačiš poput mene", poručio je Čavez Kaprilesu koji mu je trebao biti protivkandidat na izborima.

Dvojica lidera, Ahmadinedžad i Čavez, su se našalila: "Kada se nas dvoje sastanemo, đavoli polude", kazao je Čavez. A Ahmadinedžad je išao još i dalje: "Da zajedno gradimo nešto poput bombe, gorivo za nju bila bi ljubav". Čavez je nastavio u istom stilu kazavši kako će se za neke bombe i rakete puno raditi, kako bi se rat nastavio. "Naš je rat protiv siromaštva, gladi i nerazvijenosti", poručio je.

"Kad bih ja mogao da budem kandidat u SAD-u, počistio bih te na sledećim izborima"

"Obama, ti si razočaranje za sve Afroamerikance i siromašne u svojoj zemlji. A nas ostavi na miru. Gledaj svoja posla i usredsredi se na vladavinu u svojoj zemlji koju si pretvorio u katastrofu. Izneverio si očekivanja svih onih koji su verovali u tebe. Kad bih ja mogao da budem kandidat u SAD-u, počistio bih te na sledećim izborima"

"On napada Venecuelu i Kubu i priča o malignoj vladi Huga Čaveza. Toliko je drzak da kaže da je bog stvorio Ameriku i da SAD treba da vlada svetom. I taj ludak bi mogao da postane predsednik SAD-a na izborima koji će se održati odmah posle naših", Čavez o Romniju.

"Imam novi look", nakon što je obrijao glavu zbog bolesti

"Ne bi me čudilo da je na Marsu postojala civilizacija i da je onda tamo došao kapitalizam i imperijalizam, i da su dokrajčili planetu"

"One igre koje zovu 'PlayStation' su otrov. Neke vas uče kako da ubijate. Jednom su moje lice stavili na igru, rekli su 'morate da nađete Čaveza i da ga ubijete"

"Dobio je Nobelovu nagradu gotovo istog dana kad je odlučio da pošalje 30 000 vojnika da ubijaju nevine ljude u Avganistanu", o Nobelovoj nagradu za mir koju je dobio Obama

"Kolumbijski ministar obrane? Mislim da je mentalno retardiran", rekao je predsednik Venecuele komentarišući da je Gabriel Silva zasigurno delovao po uputstvima "carstva", kako on često naziva SAD.

"Neki ljudi pevaju pod tušem po pola sata. Ne deco draga, tri minuta su više nego dovoljna. Brojao sam tri minuta i ja ne smrdim. Ako mislite da ležite u kadi punoj pjne i uključiti ono, kako se zove, đakuzi... pa kakav je to komunizam? Nisu vremena za đakuzi"

"Direktor CNN-a mogao je da bude i sam Hitler"

"Američki predsednik pokušao je da me ubije", o Bušu.

"Buš je alkoholičar i iskompleksirani bolesnik. Buš hoda poput Džona Vejna. Ne razume se u politiku. Na svoj položaj je došao zahvaljujući ocu"

Izvor: Index

ugo ?avesugo ?avez