Dinkić: Neću da dozvolim da se ispuni zahtev DS

"DS traži da se krši zakon (o finansiranju političkih stranaka) i ja to neću da dozvolim", rekao je Dinkić u izjavi novinarima.

On je istakao da je "zaprepašćen" izjavama ljudi iz DS-a i dodao da je sav novac za kampanju isplaćen u vreme vlade prethodnog premijera Mirka Cvetkovića. Dinkić kaže i da je zaprepašćen činjenicom da je DS dobila višemilionski kredit za kampanju od Razvojne banke Vojvodine bez sredstava obezbeđenja, "što nijedan preduzetnik, ni privrednik u Srbiji ne može da dobije".

"Veliko pitanje je kako su mogli da dobiju toliki kredit bez obezbeđenja, a sada traže da se krši zakon da bi vratili taj kredit i to je prosto nedopustvo", ocenio je Dinkić.

Rukovodilac centra Resornih odbora DS Božidar Đelić izjavio je danas, povodom blokade računa te stranke, da oni već dva meseca čekaju da Ministarstvo finansija odobri da sredstva koja se dobijaju iz budžeta budu usmerena na banku i dodao da se nada da ovo nije neki pritisak na demokrate.

"Mi smo se zadužili u kampanji i čekamo dva meseca da nam Ministarstvo finansija da odobrenje da sredstava koja dobijamo iz budžeta budu usmerena na banku. Nadam se da to nije neki pritisak na našu stranku. Kad se to uradi onda ćemo imati dovoljno sredstava da to pokrijemo"
, rekao je Djelić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Svi računi DS, naime, u svim bankama u Srbiji juče su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine, koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara, preneo je list Danas.

(Blic)

božidar đelićdsministarstvo finansijamla?an dinkić