Dikićevi žandarmi džipovima jurili generala policije

Prema saznanjima “Blica”, praćenje načelnika Milovića počelo je u Novom Beogradu, odmah po njegovom izlasku iz zgrade MUP-a. Dva sumnjiva džipa, koji su imali civilne tablice, započela su pratnju, koja se ubrzo pretvorila u filmsku jurnjavu po gradu, a u poteru za Milovićem, jedan za drugim, ubrzo se uključilo još pet vozila.

Jurnjava je trajala skoro sat vremena, a prestala je kada je Milović svojim vozilom, u kome je bio sam, skrenuo na parking SBPOK-a u Makišu. Situacija se ponovila prošle srede, kada su sumnjivi automobili pratili inspektore SUK-a Ivana Petkovića i Ljubišu Puzovića.

- Petković i Puzović su odmah prijavili šta se dešava. Za sumnjivim automobilima potragu su odmah počeli pripadnici UKP-a. Jurnjava je trajala do tri sata ujutro kada su sumnjivi automobili pobegli - kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

On tvrdi da je reč o nastavku “rata” koji već duže od godinu dana traje na relaciji UKP - Žandarmerija.

Sukob je počeo aprila prošle godine kada su pripadnici Dikićevog obezbeđenja uhapsili dvojicu pripadnika UKP-a koji su ih pratili. Kako se odmah razotkrilo, praćenje Dikića naređeno je posle saznanja da je on u komandi jedinice organizovao prisluškivanje najbližih saradnika.

Afera je završena bez istrage, da bi u septembru prošle godine SUK počeo istragu o nezakonitim aktivnostima pripadnika Žandarmerije u Nišu.

Otkriveno je da su brojni pripadnici ove jedinice umešani u reketiranje, zelenašenje, obezbeđivanje sumnjivih lokala, kao i da glavnu ulogu u tome, kako sumnjaju inspektori, ima brat komandanta Žandarmerije Dragan Dikić. Kad su žandarmi otkrili da su pod “pratnjom”, Peković i Puzović su morali po zaštitu.

Bratislav Dikić za “Blic” tvrdi da tekstovi o navodnim kriminalnim aktivnostima Žandarmerije nisu tačni.

- U pitanju je kampanja narušavanja mog i ugleda jedinice. U službi sam 23 godine i nikada se nisam, niti ću se ikada baviti kriminalnim poslovima. Žandarmerija će na čelu sa mnom nastaviti da izvršava sve zadatke, profesionalno i u skladu sa zakonom, a za neistine svako će odgovarati pred zakonom - izjavio je Dikić.

Ministar policije Ivica Dačić juče je bio u Briselu, dok direktor policije zbog porodičnih problema nije želeo da se oglašava.

(Izvor: Blic)

bratislav dikićpoterarodoljub milovićžandarmerija