Komisija DS danas isključuje Jeremića!?

Kako je navedeno, sednica će biti održana danas, najverovatnije posle podne i očekuje se samo jedna tačka dnevnog reda - odluka o isključenju Jeremića iz stranke, pošto se oglušio o zahtev lidera demokrata Dragana Đilasa da vrati poslanički mandat.

Tu informaciju Tanjugu je u četvrtak potvrdio i Dušan Petrović, koji je takođe isključen iz DS i koji je potom formirao svoj poslanički klub "Zajedno za Srbiju".

Petrović je rekao da očekuje da se sastane s Jeremićem za nekoliko dana, kada bude dolazio u Beograd i da je prilikom poslednjeg boravka Jeremića u Beogradu takođe sa njim razgovarao o raznim temama.

"Vodili smo dobar razgovor, rekao sam mu šta mislim da je važno o suštini unutrašnje politike, odnosa u DS, u kojoj je još i mislim da će ga sutra isključiti. Izložio sam mu i sve druge planove", rekao je Petrović.

On je preneo da mu je Jeremić izneo šta misli da je suštinski važno u spoljnoj politici zemlje, kako će se razvijati neke bitne stvari u međunarodnim odnosima, koji su mu planovi...

Na pitanje da li će Jeremić možda biti sedmi član njegovog poslaničkog kluba, Petrović nije konkretno odgovorio.

"Kada se ponovo budemo videli, kada dođe u Beograd, videćemo kakve će odluke doneti. Ima tu veoma ozbiljnih tema za razgovor i to je nesumnjivo. Naravno da smo razgovarali o politici i svim opcijama, videćemo kako će se stvari odvijati"
, rekao je Petrović.

U međuvremenu, Jeremić je večeras na svom nalogu na Tviteru napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

On je Fonetu rekao i da namerava da se obrati svojim stranačkim kolegama, jer želi da doprinese kvalitetu novog programa.

"Smatram da se DS nalazi pred ozbiljnim raskršćem i velikim izazovima. Želim da svojim viđenjem doprinesem kvalitetu novog programa", istakao je Jeremić.

"Nadam se da mi moje delegatsko pravo da se obratim neće biti uskraćeno. Poštujem činjenicu da se Statutarna komisija još nije izjasnila po mojoj žalbi na odluku o isključenju, u očekivanju odluke Ustavnog sudu", rekao je Fonetu Jeremić, a prenose "Večernje novosti".

On na sednici Programske skupštine očekuje živu demokratsku raspravu na temu "Plana za izlazak Srbije iz krize", jer takav dokument to svakako zaslužuje.

(B92)

dragan ?ilasdsdušan petrovićisključenje iz strankevuk jeremić