Ojačajte imunitet na jednostavan način

Jedite limun

Limun je pun vitamina C koji pomaže telu da se izbori sa virusima. Pokušajte da uključite limun u svoju ishranu.

Pijte dosta vode

Glavobolje će biti prošlost ukoliko se redovno hidrirate i konzumirate barem dve litre vode dnevno. Dehidratacija vodi do glavobolja i migrena, a još ako na to dodate i stres zaista ćete uništiti svoj imunitet.

Jedite voće i povrće

Voće i povrće sadrži potrebne antioksidanse koji štite telo od raznih bolesti, pa ne čudi zašto su sastavni deo svakog dijetalnog i zdravog režima.

Izađite napolje

Svež vazduh pozitivno utiče na zdravlje, osvežava vas i opušta dušu i telo. Ono što bi najviše doprinelo vašem zdravlju jeste vežbanje na otvorenom.

Spavajte minimum sedam sati

Zdravo telo podrazumeva barem sedam ili osam sati sna. To će vam pomoći da održite hormonalni balans, idealnu težinu i stabilno raspoloženje.

Jedite više proteina

Mišićima su potrebni proteini! Inače, proteini pomažu telu ukoliko mu je potreban oporavak.

Redukujte unos kofeina

Preveliki unos kafe dovodi do dehidracije, što izuzetno šteti vašem imunitetu. Ukoliko već ne možete bez kafe, barem smanjite njen unos.

Vežbajte svaki dan

Barem pola sata dnevno je obavezno. Vežbanje će učiniti da vaš metabolizam bude brži, te se masne naslage neće tako lako gomilati. Takođe, smanjujete mogućnost da obolite od kariovaskularnih oboljenja.

Nemojte se stresirati

Pokušajte da meditirate i u stresnim situacijama uvek smirujete sebe. Vežbajte Jogu. Stres je jedan od najvećih neprijatelja vašeg imuniteta.

(B92)

imunitetlimunvežbanjevoda