Sramota u Kraljevu: Potukla se dva kardiologa naočigled pacijenata

Netrpeljivost između dvojice lekara Internog odeljenja kraljevačke bolnice dovela je krajem protekle nedelje do svađe i fizičkog obračuna u jednoj od kancelarija ove ustanove. Intervenisalo je interno obezbeđenje, zatim i policija, a akteri ovog nemilog događaja kasnije su zatražili i pomoć od dežurnih kolega u hitnoj službi. Bez obzira što se to nije događalo naočigled pacijenata, „bruji” priča kroz ustanovu i kraljevačku čaršiju i tako postaje još uzbudljivija.

Nasuprot tome, u policiji smo dobili kratko saopštenje „da je, na trećem spratu hirurškog bloka Medicinskog centra, 15. marta ove godine, u 9 sati i 55 minuta, došlo do incidenta, odnosno tuče između lekara Bratislava R. i Jordana P. Zbog toga je intervenisalo interno obezbeđenje, čiji su pripadnici pozvali i policiju koja je brzo izašla na lice mesta i obavila uviđaj, u toku rasvetljavanje slučaja”.

Kako smo još nezvanično doznali, između mr Jordana P., kardiologa, šefa koronarne jedinice na Internom odeljenju, i kardiologa Bratislava R. odavno postoji netrpeljivost. Razlozi su razna organizaciona pitanja na odeljenju, podela posla i pacijenata na ,,moje” i „tvoje”, optužbe ko o pacijentima „brine” i van bolnice i slično.

Tako se sve skupilo i kulminiralo tučom u kancelariji administracije na tom odeljenju. Jedna od njihovih koleginica se, videvši da obračun ne može da spreči, snašla zatvaranjem vrata na bolesničkim sobama kako vika i lomljava nameštaja ne bi odjekivala i obolele dodatno uznemirila.

Sve se stišalo dolaskom radnika obezbeđenja i policije. Onda su se akteri uputili u susedni bolnički objekat, u prostorije hitne službe. Dežurni lekari ove službe su konstatovali lake telesne povrede kod obojice, odnosno Jordan P. je imao povredu na čelu, nanetu zubima protivnika, a ogrebotine i krvave podlive na licu imao je Bratislav R. Jedan od njih se žalio i na bolove u predelu međunožja...

Posle toga, dr Milan Tošić, načelnik ovog odeljenja, ih je uputio kući, a sutradan, iako je bila nedelja, zasedalo je rukovodstvo centra na čelu sa direktorom Zvonkom Veselinovićem.

"Slučaj je prijavljen i započet je proces kod disciplinske komisije ovog centra, a obojici lekara smo uručili rešenja o korišćenju godišnjeg odmora, dok pomenuta komisija ne okonča svoj posao. Za sada ne znam kakve će kazne biti izrečene, a siguran sam da će sankcija biti. Takođe, ubuduće nećemo tolerisati, odnosno strogo ću sankcionisati svaki postupak koji bi doveo do nekvalitetne usluge ili osećaja pacijenta da ovi lekari nisu u dobrim odnosima", ističe direktor Veselinović.

(Izvor: M.D. / Politika)

bolnicakardiologijakraljevotuča