Bela Palanka: Devojčica (10) umrla jer je lekar odbio da dođe na poziv njenog oca

Nesrećini otac preminule devojčice pozvao je telefonom Hitnu pomoć u Beloj Palanci i zatražio da dođe neko od doktora jer mu je dete doživelo fras.

- Kada sam pozvao Hitnu pomoć, medicinska sestra mi je rekla da doktor trenutno spava. Nazvao sam ga neki minut kasnije i on se javio na telefon, počeo je da se raspravlja sa mnom. Dete je već teško disalo.Na kraju mi je rekao da se javim policiji što sam i uradio. Ne znam zbog čega nije hteo da dođe. Otišao sam do policije, a patrola mi je dete prevezla do dežurnog lekara, ispričao je Milan Đorđević.

Devojčicu je pregledao dežurni lekar, koji je samo konstatovao smrt, a ista policijska patrola je zatim mrtvu devojčicu vratila kući nesrećnom ocu, a posle konsultacije sa dežurnim istražnim sudijom podneta je krivična prijava protiv nesavesnog lekara Hitne pomoći u Bačkoj Palanci.

Telo devojčice je zatim prevezeno u Zdravstveni centar u Pirotu radi obudkukcije posle koje bi trebao da bude poznat tačana uzrok smrti.

Milan je dodao da on sam nije mogao da odveze svoju ćerku do Hitne pomoći, jer još ima dvoje maloletne dece, kao i da je tragično preminula devojčica dosada imala tri frasa koja je preživela, ali četvrti nije uspela.

U Hitnoj pomoći u Beloj Palanci rekli su povodom smrti devojčice samo da je direktor odsutan ida nema nikog.

Izvor: Alo, Kurir

greskahronikalekari