Milan Beko: Ljude više zanima VB i Farma, nego Kosovo i EU

Biznismen Milan Beko je gostujući u emisiji "Između dve vatre" rekao da se u Srbiji ljudi više zanimaju za Velikog brata i Farmu, nego za Kosovo i evropski put Srbije.

Beko navodi da je u Srbiji prvo bio populizam, "tako što se vlast udvarala narodu", koji se potom pretvorio u jednu novu vrstu realnosti i dolazi do "ekremizacije Srbije".

Beko navodi da država Srbija ima problem sa biznismenima, i da su zbog toga privrednici u potpunoj defanzivi.

"Izloženi smo medijskom spinu u kome je proglašeno da privatizacija nije uspela, da su privatnici zloupotrebili proces privatizaciji", kaže Beko.

Biznismen čije ime je vezano za tri od 24 sporne privatizacije, kaže da prilikom privatizacije Luke Beograd nije imao nikakve privilegije.

"1978. poslanicu su prvu put u gradu doneli odluku da namena tog zemljista nije lučka. I gde je tu privilegija za mene?“, rekao je Beko i dodao da ima iza sebe osam sudskih presuda u svoju korist.

Beko navodi da je zakon, koji je doneo zbog Luke Beograd, uništio čitavu građevinsku industriju. 

Milan Beko je u junu 2011. ponudio suvlasništvo Gradu Beogradu, koje se zasniva na javnom privatnom partnerstvu i predviđa zajedničko korišćenje zemljište na teritoriji luke.

"Premijer Cvetković je odbio ponudu i rekao da neće vlada ulaziti u reverzibilne postupke privatizacije. Mali akcionari su rekli da nemaju za to pare, ali je prihvatio Dragan Đilas. Nikada od obećanja da je spreman da kupi nije pretvorio u aktivnost", rekao je Beko.

On je dodao da postoji stalno proračunavanje koliko je on dobro prošao, a da on ne bi imao ništa protiv da je te "milijarde zaradio grad".

(Izvor: B92)

ekrem jevrićfarmaluka beogradmilan bekoveliki brat