Ubijen bombaš sa Bostonskog maratona (VIDEO)

Osumnjičeni je tokom obračuna s policijom pucao i ubio policijaca na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu (MIT). Drugi osumnjičeni je u bekstvu.

Osumnjičeni je umro u bolnici nakon ranjavanja u obračunu tokom kog su u predgrađu Bostona odjekivale eksplozije i pucnjava.

Sve je počelo kada je policajac je odgovorio na poziv i kada je stigao na mesto događaja na njega je ispaljeno više metaka. Kada je stiglo pojačanje, u kampusu MIT-a u pregdrađu Bostona Votertaunu zavladalo je "ratno stanje".

Akcija policije je usledila samo nekoliko sati nakon što je policija objavila fotografije dvojice osumnjičenih i nakon Obaminog govora na komemoraciji žrtvama napada koji je šokirao Ameriku i svet.


Dok je trajala akcija, vrlo brzo su na lice mesta stigli novinari, a policajci su vikali na njih da isključe mobilne telefone, jer je postojala opasnost da dođe do aktiviranja eksploziva telefonskim signalom.

Studentima u kampusu univerziteta MIT je rečeno da ne izlaze dok se policijska potraga ne završi.

Ubijen je osumnjičeni s crnim kačketom, dok je napadač s belim kačeketom u bekstvu.

Šef bostonske policije Ed Dejvis je na Tviteru napisao: "Jedan osumnjičeni mrtav. Jedan u bekstvu. Naoružan i opasan. Osumnjičeni sa belom kapom u bekstvu.

Policijski uviđaj ispred mesta pucnjave

Fotografije osumnjičenih objavljene su samo nekoliko sati pošto su predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel Obama prisustvovali službi u rimokatoličkoj katedrali u Bostonu, u znak poštovanja prema žrtvama, među kojima je i osmogodišnji dečak.

Izvor: Blic

bostonboston eksplozijaeksplozijasad