Kad Fejsbuk sudi: Kako je mladi Indijac "osuđen" da je bombaš iz Bostona

Lažna vest je glasila da je Tripatija bostonska policija identifikovala kao jednog od dvojice terorista. Tek kasnije korisnici društvenih mreža revnosno su preneli da je policija Bostona pronašla bombaše u liku dvojice braće Čečena.

Tripati je student elitnog Univerziteta Braun Sunil, za kojeg su roditelji u saopštenju putem Fejsbuka naveli da se borio sa depresijom i da je od akademskih vlasti prošle godine dobio dozvolu da pauzira godinu dana.

U stanu je, pre nego što je nestao, ostavio poruku koja je ukazivala na suicidne namere zbog čega se njegova porodica izuzetno uplašila. Sada je još i proglašen teroristom, a jedan od onih koji ga je "cinkario" na Tviteru bio je Sunilov komšija.

- Ogromna i bolna količina pažnje je usmerena na našeg voljenog Sunila Tripatija u poslednjih 12 sati... Mi smo bez dvoumljenja sve vreme znali da Sunil nije jedan od osumnjičenih za bombaški napad na Bostonskom maratonu. Zahvalni smo svima vama koji ste nas pratili na Fejsbuku, Tviteru i Riditu i pružali nam podršku u poseldnjih nekoliko sati - navedeno je u saopštenju porodice Tripati.

Usledila su izvinjenja. Među njima je bilo i ono Kamija Matiolija, Sunilov komšije.

- Želim da se formalno i javno izvinim porodici Tripati zbog bilo kojeg nepotrebnog stresa koji je moj tvit o mogućoj sličnosti (Sunila sa osumnjičenim) mogao da prouzrokuje - napisao je Matioli.

Sada se u potragu za nestalim Tripatijem, pored lokalne policije, uključio i Ef-Bi-Aj.

Izvor: Blic

bostonboston eksplozija