Vapenski doneo trijumf Zvezdi posle drame

Zvezda je do pobede na bazenu Tašmajdan došla golom Borisa Vapenskog 10 sekundi pre kraja drugog produžetka.

Druga utakmica finalne serije igraće se sledeće subote u Kragujevcu.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Strahinja Rašović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović sa po dva gola, po jedan su postigli Boris Vapenski, Viktor Rašović i Nikola Rađen, dok je Vanja Udovičić iz Radničkog dao autogol.

Radnički je predvodio Filip Filipović s dva gola, dok su po jednom strelci bili Dušan Marković, Slavko Gak, Vojislav Čupić, Boris Zloković, Vanja Udovičić, Damir Burić i Đorrđe Filipović.

U prvom poluvremenu igra je bila izjednačena, dok su vaterpolisti ekipe iz Kragujevca bili bolji na početku treće četvrtine - s dva uzastopna gola došli su do prve prednosti na utakmici.

Međutim, Zvezda je serijom 3:0 došla do preokreta i novog vođstva, da bi Radnički u poslednjoj deonici dobrom igrom ponovo poveo, ali su domaći vaterpolisti došli do izjednačenja i produžetaka.

U dva produžetka nisu viđeni golovi sve do 10 sekundi pred kraj, kada je Vapenski doneo prednost Zvezdi. Radnički je potom imao šansu da izjednači i odvede duel u peterce, ali je golman crveno-belih Denis Šefik odbranio šuteve Damira Burića i Filipa Filipovića.

Utakmica je odigrana pred punim tribinama bazena Tašmajdan u Beogradu.

Beta

vaterpolo