Francuska: Srušio se deo zgrade, troje mrtvih

Francuski predsednik Fransoa Oland je izrazio saučešće porodicama žrtava dok su se šokirane komšije okupile na mestu nesreće u srcu oblasti Šampanja.

Lokalne vlasti su saopštile da je uzrok nesreće, u kojoj se srušio deo četvorospratnice sa 10 stanova, verovatno eksplozija gasa.

Policija u departmanu Marne, gde se Rems nalazi, rekla je da su poginule tri odrasle osobe, dok je 14 osoba povređeno, od kojih jedna teško. Među povređenima ima i dece.

Prvo je objavljeno da su poginule dve osobe, ali je posle nekoliko sati u ruševinama pronađeno telo šezdesetogodišnje žene. Vlasti takođe kažu da tragaju za mladićem koji živi na četvrtom spratu.

Oko 75 komšija okupilo se u obližnjem sportskom kompleksu i školi gde je organizovano pružanje psihološke pomoći onima kojima je potrebna, prenosi AFP.


Foto: Beta, AP

Početkom meseca četiri člana iste porodice poginula su, a još jedna osoba je teško povređena kada je eksplozija gasa uništila njihov stan u Vitri-le-Remsu, koji nije mnogo udaljen od mesta današnje nesreće.

Taj incident je šokirao komšije, naročito zato što je otac još bio živ kada su vatrogasci stigli i više od dva sata je razgovarao sa njima pokušavajući da im pomogne da pronađu njegovu suprugu i dete pre nego što je umro u kolima hitne pomoći.

Izvor: Kurir

francuskapoginulipovre?eniremsrušenje