Okončana opsada kuće u Nju Džersiju, ubijen otmičar petoro dece, pronađena dva leša (VIDEO)

Ostala tri deteta Karmelite Stivens (44) su spasena, saopštila je policija iz mesta Trenton, koja je nakon bezuspešnih pregovora sa naoružanim Džeraldom "Skipom" Marfijem (38) upala u kuću i bila prinuđena da ga likvidira jer je ugrožavao život jednog deteta.

Policija je u petak otišla do kuće u kojoj je živela Karmelita Stivens, pošto se njena zabrinuta rođaka požalila da nekoliko sedmica ne može da stupi u kontakt sa njom, rečeno je večeras na konferenciji za novinare.

Pošto je sprovela istragu, policija je ustanovila da njena deca 12 dana nisu bila u školi. Policajci su upali u kuću kroz stražnja vrata i osetili smrad vrlo sličan onom koji otpušta telo kad se raspada, rekao je šef policije grada Trentona Ralf Rivera. Svud po kući su gamizali crvi.

U spavaćoj sobi na spratu pronađen je Džerald "Skip" Marfi, koji je rekao policajcima da ima pištolj i eksploziv, i da ima troje dece sa sobom, rekao je Džozef Bočini, tužilac okruga Merser.

Policajca se povukla sa sprata i iz podruma izvukla jednog od njenih sinova, starog 19 godina, koji je rekao da nije video ni majku ni svoju braću ni sestre još od 24. aprila.

U pomoć su pozvani specijalci, kao i ekipa za demontažu eksploziva. Prema rečima policije, kroz prozor se mogao videti Marfi kako drži revolver.

Policija je ostala u kontaktu sa njim tokom opsade koja je trajala 37 sati, i proturala je hranu kroz prozor na spratu. Marfi je sve vreme držao troje otete dece sa sobom.

- Konačno su juče u 3.45 ujutro po lokalnom vremenu policajci upali kod Marfija s obzirom da su kod njega zapazili pogoršavanje mentalnog stanja i ocenili da je opstanak dece ugrožen - rekao je Ralf Rivera.

Marfi je ustreljen, jer je pretio jednom detetu. Zatim je prenet u bolnicu, gde je kasnije preminuo od posledica ranjavanja. Među policajcima nije bilo povređenih. Leševi Karmelite Stivens i njenog 13-godišnjeg sina pronađeni su u odvojenim spavaćim sobama. Ženino telo bilo je u poodmaklom stanju raspadanja, i prema procenama policije, ona je umrla pre dve sedmice.

Policija nije želela da govori o motivima onog što se dogodilo, niti je želela da kaže kako su Karmelita Stivens i njen sin umrli, a nije ni rekla da li je u kući pronašla bilo kakav eksploziv. Troje njene dece - kćerke od 18 i 16 godina, kao i četvorogodišnji sin - spaseno je i odvedeno u bolnicu radi procene zdravstvenog stanja i tretmana.

Prema rečima tužioca Bočinija, zatočena deca su zlostavljana. Marfi i Karmelita Stivens zabavljali su se nekoliko meseci i zajedno su živeli u kući, saopštila je policija, dodajući da Marfi nije bio otac njene dece.

Marfi ima podugačak kriminalni dosije, uključujući presude za teške oblike nasilništva i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Hapšen je zbog pljački, zloupotrebe oružja i ugrožavanja dece, a tražen je u Pensilvaniji zato što se nije prijavio u registar seksualnih nasilnika.

Izvor: Blic

nju džersiotmica