Sveštenik: Prete mi zbog Kačavende

"Dosta je više ćutanja. Živim za dan da istina o zlodelima Vasilija Kačavende bude obelodanjena i da mnogi časni sveštenici odahnu. Uveren sam da će mnogi tada progovoriti o strahotama koje doživljavaju od Kačavende. Spreman sam sve ovo da potvrdim pred našim Sinodom, ali i pred svakim drugim organom u zemlji i inostranstvu", poručuje Erkić, pišu "Novosti".

Zbog odbijanja da mu se "da", ovaj sveštenik je, kako tvrdi, bio u Kačavendinoj nemilosti, pa je za tri i po godine premeštan u pet parohija.

Krivična prijava
"Izjava Miladina Erkića će biti dostavljena Sinodu Srpske pravoslavne crkve. Osim pred Sinodom, spreman je da svedoči pod zakletvom i pred svim domaćim i stranim organima. Takođe, protiv Vasilija Kačavende ću podneti krivičnu prijavu zbog seksualnog zlostavljanja i mobinga nad Erkićem", kaže advokat Duško Tomić.

Advokat Tomić objašnjava da je Kačavenda, "pre pet godina, praktično, isterao iz službe Erkića, koji nije mogao da prihvati premeštaj iz Crnjeljeva, kod Bijeljine, u Knežinu, na Romaniji, pošto mu je tek bio umro sin".

"Dogovorili smo se da u četvrtak da izjavu vladiki Joanikiju, članu Sinoda Srpske pravoslavne crkve, koji 'duži' predmet Vasilija Kačavende, kao i da bude gost na jednoj televiziji", kaže Tomić.

Sabor SPC treba na zasedanju, koje je u toku, da odluči gde će dalje boraviti vladika Vasilije, koji je na čelu Eparhije zvorničko-tuzlanske SPC bio 35 godina. Spominje se da bi njegova buduća adresa mogla da bude u manastiru Svete Petke u naselju "Pet jezera", koji je on podigao.

(Izvor: Večernje novosti)

pretnjevasilije ka?avenda