Raskalašno u Dubrovniku: Kako najbogatiji mladi Hrvat na svetu slavi 30. rođendan (FOTO/VIDEO)

Davor Lukšić, vlasnik grupacije Lukšić u Hrvatskoj, ovog vikenda proslavio je svoj 30. rođendan. Zabava je počela u petak kad su Lukšiću u goste stigli brojni prijatelji iz Čilea, ali i Dubrovnika. Na privatnoj proslavi bilo je oko 50 ljudi, a mladi preduzetnik i jedan od najbogatijih Hrvata na svetu rezervisao je svoje vile - Šeherezadu i Agave, ali i nekoliko VIP stolova u Revelinu.

Mladi i bogati Lukšić, sudeći po fotografijama s Instagrama odlično se zabavljao. Još uvek je neoženjen, ali već dugo je u vezi sa Italijanskom Kristel Karisi (28) ćerkom slavnog para Al Bana Karisija i Romine Pauer poznatog po hitu "Felicita". Njihova veza traje već dve godine i izgleda da su zaista srećni.

Lukšićevo bogatstvo zasad je pod velom tajne, ali neki mediji procenjuju da je "težak" 19 milijardi dolara. Prema hrvatskom izdanju časopisa "Forbs", Davor Lukšić je drugi najbogatiji Hrvat.

Temelje porodičnog bogatstva postavio je Davorov deda Androniko ulažući uglavnom u poslove s bakrom i železnicom, a sin Giljermo je nastavio očevim stopama. Godine 1975. odustao je od studija prava i ušao u porodični posao, a 1982, sa samo 26 godina, postao je predsednik "Quinencoa", krovne kompanije Lukšićevih.

Izvor: Dubrovniknet.hr, Kamatica.com

bogatstvodavor lukšićdubrovnikhrvatihrvatskarođendan