Predmeti našeg detinjstva

Prve makaze
Kako bi izbegli nepogode, roditelji i dan danas deci s pravom kupuju ovakve makaze. I mi smo imali iste ili slične. Koliko je samo kolaž-papira i novina isečeno... Samo kad se setim. Ali bilo je lepo.

Narukvice
Tokom godina smo nosile najrazličitije narukvice, a neke od njih vezivali su često i drugari. Narukvice od plastike, od konca, šarenih perli i još svašta nešto. Važno da je bilo šareno i veselo.

Ogrlice od makarona
Ovo je jedna od najsumanutijih zabava, tačnije beskorisnih, ali dečija mašta radi svašta. Iako smo živeli u prilično teška vremena kada baš i nije bilo šarenih makarona, mnogi od nas su pravili ovakve ogrlice od običnih koje smo farbali.

Vodene boje
Pakovanje vodenih boja koje smo koristili za časove likovne kulture bilo mi je, iz čisto tehničkih razloga uvek draže od tempera jer jednostavno - manje je propratnih stvari bilo potrebno nositi na časove. Samo ova paleta i voda, a za tempere i posebnu paletu za mešanje, pa više čančića... Živele vodene boje 🙂

Šarena so za kupanje
Ovo je jedna od najbesmislenijih stvari koje dete može da dobije i na sreću roditelji nam nisu ni davali da se kupamo u ovome, ali smo redovno dobijali i kupovali jedni drugima ovo na poklon. Valjda nam je bilo zanimljivo zbog boja. Ko će ga znati. dečija posla 🙂

dobra stara vremenamakazemirišljava so za kupanjenekad i sadpredmeti