Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom popodneva

Pravite češće pauze i odmore u vožnji, zaustavite se na bezbednom mestu i napravite pauzu u vužnji u slučaju prvog znaka umora", poručuje se u saopštenju.

Kako je saopštio jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS), sezona je godišnjih odmora, a petkom je po pravilu veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja, posebno prvih popodnevnih sati, kada se zbog početka vikenda i smene turista saobraćaj osetno pojačava.

Sa pojačanim intenzitetom saobraćaja treba računati i na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori.

Prema informacijama JP „Putevi Srbije", na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Vozačima se zato savetuju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 89 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 39 osoba teže i lakše povređeno, a jedna osoba je poginula.

U Beogradu je zabeleženo 39 nezgoda, sedam osoba je povređeno, a jedna je poginula.

Izvor: Tanjug via 24sata

granični prelazigužvasaobraćaj