Stefanu Kariću ipak narukvica: Od devojke napravio invalida, a dobio 9 meseci kućnog pritvora

U toj nesreći njegova saputnica Stanislava Pavlović (35) ostala je invalid usled teških telesnih povreda 2005. godine.

Karić je prvobitno osuđen na godinu dana zatvora, ali mu je primenom Zakona o amnestiji kazna umanjena za četvrtinu.

Apelacioni sud je dva puta odbio isti zahtev Karića.

Međutim, posle zahteva za zaštitu zakonitosti, po nalogu Vrhovnog kasacionog suda u trećem razmatranju je doneo odluku da sin odbeglog biznismena Sretena Karića, može svoju kaznu da izdrži u kući uz elektronsku narukvicu preko koje će se pratiti njegov kretanje.

Sin odbeglog biznismena Sretena Karića, optuženog za malverzacije sa kompanijom "Mobtel", osuđen je zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja učinjenog iz nehata, jer je 29. aprila 2005. godine, kada je imao 20 godina, vozio auto BMW brzinom od 148 kilometara na sat, u alkoholisanom stanju, udarivši u banderu na Dedinju.

Tom prilikom Pavlovićeva, koja je imala 10 godina više od njega, zadobila je teške telesne povrede.

Vlasnik automobila je njegov rođak Bojan Karić.

Stefan Karić je 2007. u Drugom opštinskom sudu bio osuđen na godinu dana zatvora, ali je Okružni sud 2008. tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje, koje je prvostepeno okončano pomenutim novčanim kažnjavanjem.

Njegov otac Sreten Karić je, zajedno sa rođenim bratom Bogoljubom, u višegodišnjem bekstvu i za njima je raspisana međunarodna poternica, jer su nedostupni pravosudnim organima, koji ih terete su oštetili kompaniju "Mobtel" za više desetina miliona evra dok su bili u njenoj upravljačkoj i vlasničkoj strukturi.

Izvor: Tanjug via Blic

kućni pritvorsreten karićstefan karić