Selaković najozbiljniji kandidat za pregovarača sa EU?!

Prema rečima sagovornika lista Danas, Vlada o tom pitanju još nije raspravljala, ali postoji "velika šansa" da Selakoviću, funkcioneru SNS-a i vrlo bliskom saradniku lidera stranke i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, bude poveren takav zadatak.

"Lideri vladajuće koalicije i ministri ovih dana ozbiljno razgovaraju samo o rekonstrukciji Vlade. Vrlo je moguće da će odluka o glavnom pregovaraču biti doneta u tom kontekstu ili posle rekonstrukcije", navode izvori lista "Danas" bliski vrhu Vlade.

U kabinetu ministra Nikole Selakovića nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju navode o mogućnosti njegovog prelaska na novu funkciju.

"Odluku o tome ko će biti glavni pregovarač doneće Vlada Srbije i ta odluka biće ispoštovana", rečeno je listu "Danas" iz Ministarstva pravde i državne uprave.

Kako su za "Danas" ranije izjavili izvori iz vrha Evropske komisije, vlasti u Beogradu bi najkasnije do utorka, 23. jula, trebalo da imenuju šefa pregovaračkog tima, pošto će tada države članice EU razmatrati nacrt okvira za pregovore sa Srbijom.

Imena o kojima se u javnosti u poslednje vreme spekulisalo su, između ostalih, profesorka FPN Tanja Miščević (nestranačka ličnost), pomoćnice ministra spoljnih poslova Ljubica Vasić (SNS) i Roksanda Ninčić (nestranačka), ministarka energetike Zorana Mihajlović (SNS), kao i savetnik predsednika Republike Marko Đurić (SNS).


Danas

euevrointegracijeNikola Selakovićpregovori