U toku sastanak o rekonstrukciji, Dinkić napustio zgradu vlade

Iz zgrade Vlade Srbije, gde je u toku sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije o rekonstrukciji, oko 17.30 izašao je lider URS-a i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Sastanak lidera SPS, SNS i URS, odnosno premijera Ivice Dačića, prvog potpredsednka vlade Aleksandra Vučića i Dinkića počeo je nešto posle 16 časova.

Rekonstrukcija Vlade Srbije bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude završena do kraja jula.
Premijer Ivica Dačić je prethodno izjavio da je vlada koju predvodi postigla istorijski uspeh i otvorila pregovore sa EU, ali da se on time ne zadovoljava. Dačić je naglasio da rekonstrukcija jeste aktuelno pitanje, ali da nije omeđeno rokovima koje su postavili drugi, već sama vlada.

On je podsetio da će glavni odbor SNS biti održan u petak, a krajem meseca i sednica Skupštine Srbije na kojoj će novi ministri biti izabrani i položiti zakletvu.

"O personalnim rešenjima razgovaraćemo u narednim danima a to da li će neko ostati u koaliciji ili neće, i to će biti otvoreni razgovori, da li svi možemo da odgovorimo onome što je cilj rekonstrukije, a to je poboljšanje rada vlade", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će URS ostati u sastavu vlade.

(Izvor: Tanjug, Press)

ivica dačićmla?an dinkićrekonstrukcija vlade