Žarko Obradović zvanično napustio resor, pozdravio se s ministrima

Na redovnoj sednici Dačićevog kabineta u petak, sada već bivši ministar prosvete obavestio je premijera i kolege u Nemanjinoj 11 da definitivno napušta portfelj.

Obradović se praktično oprostio od ministara, zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji i objasnio im da više neće prisustvovati sednicama Vlade, pišu "Večernje novosti".

Formalno, on je ostavku dostavio premijeru i generalnom sekretarijatu Vlade i dok se ona razmatra zamenik predsednika SPS u narednim danima koristiće godišnji odmor.

Njegov partijski drug Milutin Mrkonjić, koji je takođe najavio ostavku, obavestio je ministre da će voditi resor saobraćaja dok se rekonstrukcija ne okonča i ne izabere novi ministar.

Do formiranja novog tima, svoje obaveze formalno će obavljati i odlazeći ministri iz SNS Goran Knežević, Bratislav Petković i Alisa Marić.

Funkcioneri URS Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, koje je premijer Dačić faktički izbacio iz Vlade, trenutno su na godišnjem odmoru, ali neće podnositi ostavke do sednice parlamenta na kojoj će se promovisati novi kabinet.

Prema procenama iz vodeće stranke koalicije, imena budućih ministara mogla bi da budu uskoro poznata. Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da će se za sedam do deset dana znati konkretna kadrovska rešenja u rekonstruisanoj Vladi

(Izvor: Večernje novosti)

žarko obradović