Blic: Rodić novi ministar odbrane

Kako piše ovaj list, dogovor da Rodić preuzme resor odbrane od prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića definisan je juče u Nemanjinoj 11. Blic piše i da je na dobrom putu da se u Vladu vrati Nebojša Ćirić.

Vlada Srbije imenovala je Rodića za direktora BIA prošlog avgusta.

Rodić je na tu funkciju došao s mesta generalnog sekretara predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nikolić je za njega govorio da je "pravnik stare škole koji je posvećen državi", podseća Blic.

Podsetimo, Rodić je bio sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine, kada je tadašnja opozicija optužila RIK za krađu izbora. Nakon toga je podneo ostavku.

Nebojša Ćirić je u Vladi Mirka Cvetkovića, kao nestranačka ličnost, bio ministar finansija, a on je jedan od kandidata za ministra privrede, piše Blic.

Prema saznanjima ovog lista, pre mesec dana započeli su razgovori Vučića sa Ćirićem. Izvor Blica kaže da konkretnih dogovora nema, ali da postoji interesovanje sa obe strane i da će sve biti poznato u narednih desetak dana. Izvor Blica kaže i da je kandidat za ministra privrede Siniša Mali, Vučićev savetnik za finansije i privredu.

Naprednjaci i socijalisti kreću u finalizovanje dogovora oko izgleda rekonstruisane vlade, a do kraja nedelje biće obavljen niz konsultacija između lidera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, unutar samih stranaka, kao i sa kandidatima za nove ministre.

Novosti pišu da su socijalisti spremni da ustupe mesto ministra prosvete ukoliko na čelo poljoprivrede dođe njihov kadar.

Izvor: B92, Blic, Večernje Novosti

ministar odbranenebojša rodićvlada srbije