Poznajete li ovog nečoveka: Lažni lekar varao porodice dece sa teškim hendikepom

Dok se pola Srbije ovih dana združilo u naporima da teško bolesnu decu pošalje u inostranstvo na operacije koje bi im mogle spasiti život, lažni lekar Viktor N. je u minulih šest godina na prevaru uzimao novac od porodica dece sa teškim oblicima hendikepa, lažno im garantujući izlečenje u Dominkani, ostrvskoj državi u Karibima.

"Postoje osnovane sumnje da je Viktor N. od 2007. godine do momenta lišenja slobode građanima Jagodine, Niša, Zaječara, Vršca, Ćuprije i Batočine pružao neadekvatnu medicinsku pomoć, lažno se predstavljaući kao lekar. On se tereti da je potpuno izlečenje garantovao uz operativne zahvate u Dominikanskoj Republici", navedeno je u saopštenju.

Oštećene su uglavnom porodice dece sa teškim oblicima hendikepa, ističe se u saopštenju i dodaje da je osumnjičeni od građana tražio novac.

Viktor N. je, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevare, sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini.

Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, policija poziva građane koji na fotografiji prepoznaju osumnjičenog, da se jave najbližoj Policijskoj stanici, ili Policijskoj upravi u Jagodini, na broj telefona (035) 201-100 ili na broj 192.

Izvor: blic

decalekarinovacpolicijavaranje