Počela sednica parlamenta o Zakonu o ministarstvima

Kako je članovima odbora obrazložio ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković tim predlogom zakona Ministarstvo finansija i privrede razdvaja se na dva zasebna ministarstva, ali se i dopunjuju nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kada je reč o dijaspori i Ministarstva pravde i državne uprave u vezi sa elektronskom upravom.

Prema njegovim rečima novim Zakonom o ministarstvima stvoriće se zakonske pretpostavke neophodne za sprovođenje potrebnih promena u državnoj upravi, pre svega ministarstvima.

Selaković je objasnio da je razdvajanje Ministarstva finansija i privrede na dva zasebna ministarstva u skladu sa ustavno-pravnom i upravno-pravnom tradicijom u Srbiji.

Kada je reč o dopuni nadležnosti u ministarstvima spoljnih poslova i pravde to je učinjeno zbog njihovog racionalnijeg i efikasnijeg funkcionisanja, rekao je ministar.

Članovima Odbora za pravosuđe obratio se i Srđan Miković iz Demokratske stranke koji je uputio zamerku što, kako je rekao, zainteresovane strane nisu na vreme dobile predlog zakona što ih je onemogućilo da se adekvatno upoznaju s njegovim odredbama i da daju eventualne sugestije.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

rekonstrukcija vladeskupština srbije