Stjuardese daju savete o lepoti

Čak i poznate face kada stignu na aerodrome nakon višesatnog leta ne izgledaju baš reprezentativno, a lice kriju iza ogromnih crnih naočara.

Međutim, grupa anonimnih dama koje uvek izgledaju besprekorno su zapravo stjuardese, kojima posao nalaže da u avionu provedu i više od deset sati.

Iza svega se krije, kako stjuardese koje lete za Emirate kažu za "Dejli mejl" ozbiljna i svakodnevna nega, koja podrazumeva redovno skidanje šminke, korišćenje maski za hidrataciju lica, kao i kremice za predeo oko kapaka.

Ono što vam je neophodno da bi šminka stajala na mestu satima, su dobar prajmer i korektor.

„Uložite u dobru bazu za šminku i to će vam se višestruko vratiti", objasnila je stjuardesa Rejčel Karter.

Svetlije nijanse rumenila će doprineti da duže održite svež izgled lica, dok se bronzeri ne preporučuju, jer pod veštačkim svetlom može delovati da vam je lice umorno.

Ukoliko imate kosu koja se brzo masti, suvi šampon je pravo rešenje, a danas se može nabaviti i u manjim pakovanjima pogodnim za putovanje.

Stjuardese su otkrile i da u pauzama između rada sa putnicima stižu da obave mali pedikir. Stopala namažu hidratantnom kremom, a zatim obuju debele, stare, pamučne čarape i tako provedu sat ili dva.

Mnogo je lakše nakon višesatnog leta iz aviona izaći na stopalima koja su imala ovaj mali kozmetički tretman.

Izvor: Mondo

lepotastjuardese