Portal Nadlanu.com vas vodi na „ABSOLUT Luxury Salon“

Tom prilikom gosti će dobiti mogućnost da se upoznaju sa istaknutim kompanijama i prefinjenim autorima koji svojom kreativnošću i izuzetnim kvalitetom izrade zauzimaju značajno mesto na svetskoj sceni ručno rađenih proizvoda.

Portal Nadlanu.com, vodi svoje najvernije čitaoce na ovu prestižnu konferenciju. Potrebno je da Vaše ime i broj lične karte pošaljete na nagrade@nadlanu.com. Deset najbržih, prisustvovaće ovom izuzetnom segmentu manifestacije „24 sata Elegancije“.

Eminentni gosti-predavači tokom konferencije su:
James Sherwood - Čuveni londonski pisac, istoričar elegancije i kustos, James Sherwood autor je tri izdanja čuvene britanske izdavačke kuće Thames & Hudson: Savile Row: The Master Tailors of British Bespoke, Fashion at Royal Ascot: Three Centuries of Thoroughbred Style i The Perfect Gentleman: The Pursuit of Timeless Elegance in London koju ce predstaviti beogradskoj publici. Njegove knjige obradjuju najznačajnije londonske istorijske kuće elegancije i luksuznih predmeta, istražujući njihov razvoj i uspeh, kao i činjenicu da su u samom vrhu modne scene kroz čitav vek.

Kilgour, Savile Row, predstaviće master tailor John Hill - Kuća Elegancije Kilgour, sinonim britanske elegancije i savršenih odela po meri, osnovana je 1882. godine u najprestižnijoj ulici u Londonu Savile Row, poznatoj po neprikosnovenim majstorima krojačima. Od tada se stalno razvija, ali ostaje u potpunosti verna sebi, poštujući tradiciju, usklađujući je sa inovacijama i stvarajući samo najbolje za najprestižniju klijentelu. Zato ne iznenađuje činjenica da je kroz istoriju, Kilgour bio izbor mnogih ikona stila, od kraljevske porodice, do Keri Granta i Fred Astera, koji su rasprostranili uticaj Kilgour-a u Holivudu među zvezdama koje su poželele da prikažu englesku eleganciju na malim ekranima.

Penhaligon’s predstaviće Natalie Stratos- Penhaligon’s je kuća prefinjenih parfema iz Londona, koja je svoju mirisnu avanturu započela davne 1872. godine i ponela je u budućnost, težeći stvaranju originalnih mirisa za probirljive ekcentrike današnjice. Osnovao ju je William Penhaligon, smelo kreativan i uvek inspirisan neobičnim, koji do kraja vladavine kraljice Viktorije postaje glavni parfimer na dvoru, a ta tradicija se nastavlja i vek kasnije, zadovoljavajući najfinije želje članova kraljevske porodice, od Princa od Velsa do Vojvode od Edinburga.

Chivas Brothers predstaviće Alex Robertson- Alex Robertson je od 2008. godine, međunarodni Brand Ambasador Chivas Brothers-a. Svake godine on i njegov fenomenalni tim dočekuju na hiljade posetilaca iz celog sveta u domu škotskog viskija, u srcu Speyside-a, pružajući im nenadmašno iskustvo, i jedinstveni uvid u Chivas Brothers portfolio luksuznih viskija. Alex putuje širom sveta, od Amerike i Kanade, preko većeg dela Evrope, do Indije i Kine, edukujući početnike i ljubitelje viskija, novinare i VIP ličnosti, konzumente i zastupnike, upoznavajući ih sa nasleđem, načinom izrade i nekim tajnama viskija Chivas Rega

basador – Čuvena serija Tag Heuer satova, Carrera, inspirisana najopasnijim trkama na svetu, Carrera Panamericana, ove godine slavi pedeset godina postojanja. A sve je počelo davne 1963. godine kada je Jack Heuer, koji je zaslužan za brojne inovacije u sportskom merenju vremena, dizajnirao svoj novi sat namenjen vozačima automobilskih trka i svima onima kojima je vreme bilo važno. Carreru su prepoznali mnogi poznati vozači kao što su Ayrton Senna, Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen i današnji ambasador TAG Heuera Jenson Button. U ovoj jubilarnoj godini, na sajmu časovničarstva u Bazelu, predstavljena je i nova Carrera Calibre 36 Chronograf Flyback, hronograf s pojednostavljenim načinom merenja vremena i impozantnog dizajna, koja potvrđuje da TAG Heuer definitivno ima posebno mesto u svetu vrhunskog časovničarstva.

Saint Crispin’s, predstaviće Phillip Car - Počeci brenda Saint Crispin’s, majstora vrhunskih, ručno rađenih cipela, vezuju se za 1985. godinu, kada je Michael Rollig u Beču počeo da proizvodi svoju ekskluzivnu liniju. 2003. godine, pridružio mu se naš gost, Phillip Car, koji je došao iz sfere IT i konsaltinga, čime su se isprepretale izuzetna stručnost i inovacije sa kvalitetnim zanatskim umećem i umetnošću izrade, stvorivši neke od najcenjenijih modela cipela na svetu. Saint Crispin’s ne sledi samo bečku tradiciju proizvodnje cipela već promoviše tendencije anglo-saksonskog stila uz dodir kreativne vreline Mediterana, što njihove ručno rađene proizvode smešta samo u najbolje radnje u Austriji, Australiji, Nemačkoj, Holandiji, Hong Kongu, Italiji, Japanu, Rusiji, Južnoj Koreji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Vitale Barberis Canonico predstaviće Simone Ubertino Rosso- Vitale Barberis Canonico (VBC) je jedan od najstarijih italijanskih proizvođača tkanina, sa bogatom tradicijom dugom tačno 350 godina, koja datira od davne 1663. godine. Svoj sadašnji naziv i modernu formu dobila je 1936. godine, a od 1956, kada je unapredila svoje metode, kompanija Vitale Barberis Canonico pozicionirala se kao premijum proizvođač prefinjenih i najkvalitetnijih tkanina na međunarodnom tržištu. Svoju poziciju jednog od najprestižnijih brendova u ovoj sferi, održava i danas, kao kompanija koja čuva svoju bogatu istoriju, u kombinaciji sa najsavremenijim metodama izrade, proizvodeći neke od najfinijih materijala na svetu, koji čine osnov kolekcija mnogih značajnijh modnih kreatora i brendova sveta.

Rolls-Royce predstaviće Pavle Trpinac- Rolls-Royce je na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi predstavio svoj najmoćniji i tehnološki najnapredniji model do sada- Rolls Royce Wraith, automobil za radoznale, sigurne i hrabre. Wraith pomera granice dizajnom, snagom i stilom. Ekskluzivna fastback silueta i podrazumevana elegancija čine ovaj automobile savremenim klasikom. Dizajniran je tako da bude najbrži i najluksuzniji Rolls-Royce ikada, a njegovu karoseriju je dizajnirao naš gost, srpski dizajner, Pavle Trpinac.

futuroRemoto predstaviće Gianni De Benedittis- futuroRemoto je vodeći brend u svetu avangardnog dizajna nakita, a njegov dizajner i tvorac je Gianni De Benedittis, dobitnik nagrade za izvanredne talente na takmičenju italijanskog VOGUE-a, Who Is On Next, 2007. godine. Sarađivao je sa Guillermo Mariotto iz poznate kuće Gattinoni kreirajući kolekcije Sfere Armillari, Palingenesi i Neografie inspirisane zbirkom Roman Maison's. Takođe, iz ove uspešne saradnje, stvorena je kolekcija nakita koja je nošena u čuvenom filmu „Mine Vaganti“.

manifestacija 24 sata elegancije