ART FUSION PROJECT – London!

Kroz različite umetničke izraze, počev od fotografije, preko muzike, slikarstva, vajarstva, mode, moderne i ” ulične” umetnosti poput grafita I plesa do metalnog reljefa, kostima, scenografije, body arta, novog trenda sminke I frizure do filma.

Jedinstveni umetnički koncept koji objedinjuje I predstavlja duh, istoriju, stereotipe, umetnički pečat, atmosferu, književnost, vizuelno i muzičko obeležje grada na Temzi objedinila je rediteljka Sanja Beštić. Art Fusion Project koncipiran je da podrži umetnike u začetku njihove karijere i podstakne Ih da ne odustaju od svojih snova i ne beže od svoje kreativnosti.

Project okuplja umetnike svih sfera koji stvaraju i kroz svoj talenat projektuju delo na određenu temu. Inspirisani Londonom svojim jedinstvenim izrazom u fotografskoj izložbi predstavili su se Nemanja Novaković i Aleksandar Carević. Poznate ličnosti Srbije su se našli u specifičnim ulogama ispred objektiva mladih umetnika: Goca Tržan kao Lejdi Dajana, Eva Ras kao kraljica Elizabeta, Jana Milić I Bojana Rajić kao Ejmi Vajnhaus, Viktor Savić kao Robin Hud, Sergej Trifunovic kao engleski lord….

Dragan Smiljanić I Blackbirdfield Fascinators predstavili su kolekciju otmenih šešira I fascinatora inspirisanih kraljevskom porodicom. Aleksandra Pekić je novom kolekcijom Something ELSE damskih tašni nametnula nove trendove inspoirisane engleskom visokom modom.

U modnoj instalaciji se pojavljuju naše poznate mlade kreatorke Ivana Pilja, Aleksandra Lalić, Vesna Stanojković Kracanović, a kroz ArtyFashionParty Atelje predstavljaju se buduće nade modnog dizajna Milica Bjelić, Nikoleta Jovanov i Iva Kujundzić koje su uz pomoć modela iz International Scouting Office modne agencije predstavile kolecije inspirisane Londonom.

Stilista Bane Dević je uz pomoc frizera nove generacije Sava's i sminkera Tijane Avramović predstavio duh Engleske od viktorijasnkog do modernog perioda. Jednu od beauty -fashion instalacija podrzala je kosmetika Gosh koja je ulepsala Art Fusion Team, Modele, ucesnike i autore.

Vesna Filipović i Fashionela su odabranim kadrovima u vidu mini filma prikazali tranziciju viske mode Engleske kroz periode kao I uticaj monarhije na kreatore Engleske. Kao jedan od vodećih savremenih slikara Srbije I podrška mladim slikarima predstavlja se Biljana Cincarević. Mladi slikari Srbije inspirsani Londonom su: Tanja Babić, Milena Čvorović I Milica Milosavljević koja predstavlja mini mozaik izlozbu.

Reljef na metalu inspirisan stereotipima Lonodna izlaže Meri Mišić. Za foto realizam I najpopularniji grafit izložbe bio je zadužen talentovani Andrej Zikić. Skulptori Vuk Ljubisavljević, Sara Nikolić I Stefan Stanković Perić izlozili su svoje radove inspirisani momentima koje obelezavaju Englesku.

Nakit Una, talentovane Nataše Unković je prikazao kraljevske komade koje su oduševile poznate dame.

Gudački kvartet Mistik cello je u elektricnom ritmu odsvirao najpoznatije melodije poput Džejms Bonda, preko Queena. Muzički deo u vidu koncerta je bio prepušten Divama Ani Bebic, Ani Milenković, Lejli Hot I Sanji Dimitrijević, nakon čega je Beogradski Igrački Centar upotpunio utisak svojim nastupom.

Mnogobrojne poznate ličnosti nije sprecila ni “Londonska kiša” u Beogradu da dođu I uživaju u atmosferi. Oduševljeno su otišli Iz Baste kod Juge Verica Rakočević I njen budući suprug Veljko, Marko Kon sa suprugom, Marko Đurovski, Aleksandar Jovanović, Jana Milić sa suprugom Mišom, Igor Miklja sa suprugom, Elena Karić, Nevena Božović I Sara Jovanović, Katarina Rebrača, Biljana Cincarević, Bojana Rajić, Uroš Certić I Sindi, Eva Ras, Saša Vasić, Milan Gromilić sa suprugom i mnogi drugi.

art fusion projectkatarina rebračasindi modelsverica rakočević