Bizaran oglas: Bolnica oglasila potrebu za devičanskom krvlju

Univerzitetska bolnica za istraživanje raka u Kini izazvala je zgražavanje javnosti kada je oglasila potrebu za krvlju devica!

Iako zahtev zvuči neverovatno bizarno, bolnica je objasnila da im je krv devojaka starih između 18 i 24 godine koje se nisu upuštale u seksualne odnose potrebna za istraživanje humanog papiloma virusa, odnosno HPV-a, piše Huffington Post.

Naš postupak u skladu je s međunarodnom praksom. Devičanska krv koristi se kao negativna kontrolna supstanca u istraživanjima HPV-a, jer žene koje nisu imale seksualne odnose imaju vrlo mali rizik da se zaraze“, objasnila je predstavnica bolnice Guan Juiping te dodala da su reči ''seks'' i ''devica'' bez ikakve potrebe privukle preveliku pažnju. Oglasili su se i lekari te istakuli da je devičanska krv nužno potrebna u lečenju HPV-a.

Bez obzira na stručne razloge, javnost je osudila ovakav čin, a neki korisnici društvenih mreža postavili su pitanje kako je moguće da se za naučna istraživanja traži samo krv žena, a ne i muškaraca.

No, ima i onih koji veruju bolnici i spremni su donirati traženo pa se 50-ak mladih žena odazvalo pozivu i darovalo krv.

Izvor: Večernji.hr

istraživanjekinakrv