Srpska policija uzvraća tajkunima: Sledi žestok obračun MUP sa organizovanim kriminalom

Ovih dana besni pravi „rat“ između pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, pojedinih tabloida i pojedinaca iz MUP Srbije sa operativcima kriminalističke policije i Direkcijom policije. Iza svega se, međutim, kako saznajemo, krije pokušaj da se najžešći udar na one koji su opljačkali zemlju - izbegne ili bar ublaži.

Sve je krenulo pre nekoliko nedelja kada je već bila završena istraga vezana za pljačku jednog javnog preduzeća, a među osumnjičenima se našao i čovek koji se ovih dana eksponira u javnosti. To je, međutim, kako saznajemo, samo delimično odložilo ovu policijsku akciju, ali će njemu, kao i ostalim koji su zavukli ruku u džep građana, vrlo brzo biti stavljene lisice.

DEPOLITIZACIJA
„Sve promene biće urađene, i urađene su, u skladu sa reformama MUP i depolitizacijom policije, koju, pored ostalog, zahteva i Evropska unija“, objašnjava izvor. - Sve to, međutim, neće omesti kriminalističku policiju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a naredni dani to će i pokazati.

Pritisak na kriminalističku policiju, kao i samu Direkciju policije pojačava se sa završetkom svih istraga 24 sporne privatizacije“, objašnjava izvor „Novosti“ iz vrha MUP Srbije. „Svi smo svesni laži koje se objavljuju iz dana u dan, ali to nas nimalo ne dotiče i mi nastavljamo da radimo svoj posao. Po nalogu i u dogovoru sa tužiocima planiramo sledeće poteze i vrlo brzo uslediće nove akcije. Nema zaštićenih i bez obzira na to koliko laži širili o ljudima koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, oni koji su opljačkali ovu zemlju biće izvedeni pred lice pravde.

Uskoro se u policiji očekuju nova kadrovska rešenja. Prošle nedelje smenjen je načelnik u Policijskoj upravi Valjevo, a imenovan je novi. U sredu, kako je i najavljeno, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova potpisaće rešenje o smenjivanju načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, a na predlog direktora policije Milorada Veljovića. Time će biti stavljena tačka na višemesečni razdor i sukobe u samoj beogradskoj policiji, koji su nedavno eskalirali. Takođe, očekuje se da prvog policajca uskoro dobije Novi Sad, kao i još neke policijske uprave.

Izvor: Novosti

kriminalistička policijaorganizovani kriminaltajkuni