Lee Man

U drugoj polovini oktobra pojaviće se novi album Lee Man-a, koji se vratio u Srbiju nakon dužeg boravka u Londonu

Čini se da u ovim trenucima živiš na relaciji Beograd-Novi Sad?
Baš tako, izdavačka kuća PGP-RTS za koju ću izdati ovaj album je iz Beograda, a zbog familije sam u Novom Sadu. Takođe, bend s kojim intenzivno uvežbavam numere je u Novom Sadu - još jedan razlog što boravim tamo, mada postoji realna mogućnost da se zbog celokupne kampanje oko izdanja preselim u Beograd.

Novi album?
Iako sam rekao da se više neću baviti muzikom, žena me je, po povratku iz Londona, nagovorila da uradim novi album. Okupio sam sjajnu ekipu muzičara, pa je ceo album u osnovi kvalitetna pop rok muzika prožeta, kao i na prethodna tri albuma, ostalim stilovima. Ima svega, od bee bup-a do AC/DC-ja.

Čujem da imaš novi nadimak?
Da, po pesmi sa novog albuma. Ali, da krenem od početka. Album će izaći u drugoj polovini oktobra. Kao najava, uskoro će krenuti spot za pesmu VOPI POPI. Spot prati interesantna priča, aktuelna u ovom periodu raspodele frekvencija. Naime, jedna televizija se zatvara, voditeljka se oprašta od gledalaca i najavljuje poslednji play back koji izvodim ja. Malo smo se našalili, pa tu ima i piva i pečenja, uostalom videćete... Pesma je veoma šarmantna, podseća na pesmu ''Wish''  Stivija Vondera (Steve Wonder), ali je potpuno autorska. Vesela je i publika ju je odlično prihvatila, čak su me zbog nje klinci već prozvali Vopi.

Pominješ bend. da li to znači da su u planu živi nastupi?
Baš tako. Redovno vežbamo i spremamo se da uživo predstavimo album gde god je to moguće. Do sada smo već imali pet koncerata na kojima smo svirali nekoliko novih pesama i mogu vam reći da sjajno prolaze. Voleo bih da tog predstavljanja uživo ima sve više jer sam odrastao na rok muzici i volim da odem na kvalitetnu živu svirku. U Londonu je, na primer, moderan taj retro zvuk, kako ga ljudi zovu. Oni se, naime, muzički sve više vraćaju starim proverenim vrednostima. Mislim da i ovde kvalitet mora da se vrati, nazvali ga mi retro ili nekako drugačije. Takođe, tamo svi znaju ko su muzičke legende ili poznati gitaristi dok to ovde, nažalost, nije slučaj.

Hoće li tekstovi biti šaljivi ili...
Tekstovi su pretežno o ljubavi, prijateljstvu, ali ima i eksplicitnih tekstova koji su posebno označeni na albumu. U želji da pesme s mog albuma dopru do svih, osim tekstova, želim da ih i muzički prilagodim mestima na kojima se ne sluša pop i rok. Uradiću disko haus varijantu koja može da se sluša u diskotekama i tamo gde živa pop rock muzika nema prođu, tako da će se pesme s mog novog albuma, ubeđen sam, dopasti svima.