Drecun: Odluka o zabrani otežava primenu Briselskog sporazuma

Drecun je rekao da i Brisel i Vašington, a "na rečima i zvaničnici iz Prištine", očekuju da Beograd učini sve da animira srpski narod na Kosovu i Metohiji da što masovnije izađe na izbore, ali da se postavlja pitanje kako to može da se uradi ako postoji zabrana da bilo koji srpski zvaničnik ode u Pokrajinu.


"Jedno sa drugim je nespojivo. Zvaničnici iz Beograda ne mogu da urade ono što se od njih očekuje, da animiraju Srbe da izadju na izbore ako se uvodi ta zabrana"
, rekao je Drecun.

On je naglasio da je vreme da Priština prestane sa "stalnim provokacijama i opstrukcijom realizacije Briselskog sporazuma" i da se krene normalnim i pozitivnim putem, jer će "u suprotnom svi imati zaista velike probleme".

Drecun je ocenio da je današnja odluka prištinskih vlasti, jedan u nizu postupaka Prištine kojim se otežava realizacija Briselskog sporazuma kako bi se uticalo na konačan rezultat izbora da bi lista "Građanska inicijativa srpska" dobila što manje glasova.

Cilj je, smatra Drecun, da pojedine srpske liste koje podržava Priština imaju veći broj glasova, da bi, kako smatra, Priština nakon izbora mogla da kontroliše zajednicu srpskih opština.


"Time se stvaraju apsolutno neregularni izbori i urušava se proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine"
, rekao je Drecun i dodao da se nikakvim zabranama ne može ostvariti normalizacija odnosa jer to isključivo može da se uradi kroz dogovor.

On je rekao i da je Kučijevo delovanje u poslednje vreme neprihvatljivo i pokazuje da je on čovek koji je izvan aktuelnog trenutka, koji ne shvata šta se dešava i koji postaje "veliki kočničar normalizaciji odnosa Beograda i Prištine".


Blic

briselski sporazumizbori na kosovukosovomilovan drecunzabrana