Euleks pojačava prisustvo na severu

Portparol te misije Bljerim Krasnići je izjavio da će se pripadnici policije Euleksa koncentrisati posebno na sever Kosova.

"U bliskoj saradnji s Kforom, Euleks će podržati Policiju Kosova u pružanju bezbednosti tokom izbora. Euleks će se fokusirati posebno na severni deo Kosova i tamo pojačati svoje prisustvo"
, rekao je Krasnići za Radio Slobodna Evropa.

U policiji Kosova kažu da su već izradili i izdali operativnu uredbu svim regionalnim policijama kako da se ponašaju i koje mere treba preduzeti.

Portparol policije Baki Keljani kazao je da su preduzete sve mere da se obezbedi sigurnost za građane u svim delovima Kosova 3. novembra, kada se održavaju lokalni izbori.

"Bezbednost će biti pružena i u severnom delu Mitrovice. Tamo imamo dobru saradnju s međunarodnim faktorom"
, kazao je Keljani.

Prema njegovim rečima, u dosadašnjem toku predizbornih aktivnosti na severu, kao i u drugim delovima Kosova, nije bilo bezbednosnih problema koji su vezani za izborni proces.

"Situacija je, uopšte uzev, mirna i plan koji sprovodimo u prvoj i drugoj fazi se ostvaruje kako smo predvideli. Taj plan predviđa pružanje sigurnosti u očuvanju reda i mira na celoj teritoriji Kosova", kazao je Keljani.


Beta

euleksizbori na kosovukosovosever kosova