Prvi avion dobio ime Novak Đoković

Novak Đoković je dobro poznat i omiljen u Srbiji i savršeno se uklapa u našu novu viziju i posvećenost cilju da postanemo vodeći avioprevoznik u regionu,” izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.

On je tokom ovih godina pokazao takmičarski duh i sposobnost prevazilaženja velikih izazova, na čemu bi mu svako pozavideo. Vrednosti koje su već sada legendarne širom sveta. Vrednosti i pozitivne osobine sa kojima možemo da se poistovetimo i koje će biti glavne vrednosti koje odlikuju našeg novog nacionalnog avioprevoznika", rekao je Kondić.

Program “Živih legendi Srbije” će biti predstavljan javnosti postepeno, u toku narednih nekoliko meseci i uključiće imena do 14 Srba, naših savremenika, čija lokalna i međunarodna dostignuća mogu da služe kao inspiracija i koja mogu da se poistovete sa novim brendom Er Srbije.

Erbas A319 koji je danas predstavljen i koji nosi ime Novaka Đokovića, predstavlja prvi korak u dvofaznom razvoju nove flote avioprevoznika, u toku kog će u naredna dva meseca biti uvedeno šest novih aviona, kojima će se u 2014. godini, priključiti još četiri.

Među prisutnima prilikom otkrivanja imena aviona po jednoj od najvećih današnjih zvezda Srbije, trenutno drugog na međunarodnoj ATP listi i čoveka koji se smatra nacionalnom znamenitošću, bio je ujak poznatog tenisera Goran Đoković, koji je pružao svoju punu podršku svom bratancu u toku njegovog rasta i razvoja, od prvih teniskih koraka do samog vrha svetskog sporta.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor avio kompanije "Er Srbija" Dane Kondić priredili su večeras prijem povodom predstavljanja prvog aviona "erbas 319" koji će nositi ime proslavljenog srpskog tenisera.

U VIP hangaru na aerodoromu "Nikola Tesla" prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministri, predstavnici diplomatskog kora i inostranog biznisa u Srbiji.

Gosti su imali priliku da razgledaju unutrašnjost aviona, urađenu po najvišim svetskim standardima i da se upoznaju sa delom vrhunskih usluga.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prihvatio je predlog da jedan od aviona u floti kompanije "Er Srbija" ponese njegovo ime, a tim povodom rekao je da je ponosan na još jedan srpski brend.

Nakon što mu je početkom oktobra saopšten ovaj predlog, Novak se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno ustupio je korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, preneo je PR tim trenutno drugog tenisera sveta.

"Srećan sam ako mogu da pomognem mojoj državi u naporu da, zajedno sa Etihadom, vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i vazduhoplovstvu. Biću ponosan kada budem leteo kompanijom Er Srbija i siguran sam da će kvalitet usluge biti na najvišem nivou. Želja mi je da Er Srbija ima što više letova, zadovoljnih putnika i radnika, nove destinacije i dobro poslovanje. Da svi zajedno budemo ponosni na još jedan brend Srbije", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser trenutno se priprema za učešće na poslednjem mastersu sezone, od 28. oktobra do 3. novembra u Parizu.

Izvor: B92

avioner srbijanovak ?oković