Kakve telefone da očekujete u narednih nekoliko godina

Više ih ne zovemo ‘mobilni’ već ‘pametni telefoni’, ali njihova evolucija je daleko od završene. Naprotv, ona je tek počela.

Predstavljamo vam neke futursitičke koncepte mobilnih telefona, a počinjemo sa NECovim Tag telefonom…

1. NEC Tag mobilni telefon

NEC Tag je mekan i fleksibilan telefon koji može da bude omotan oko ručnog zgloba. Ima sposobnost da menja oblik u zavisnostni od načina na koji ga koristite, zahvaljujući materijalu koji pamti oblik od kojeg je napravljen.

Ne samo da je dizajniran za praktičnost nošenja, bilo da planirate da ga okačite oko pojasa, na torbu ili da ga držite u džepu, ovaj telefon je takođe predviđen da obavlja različite funkcije u zavisnosti od trenutnog oblika.

2. BenQSiemens telefon-zmija

Napravljen je u obliku zmije, a dizajniran je tako da se nosi kao narukvica. Ovakav mobilni bi bio idealan za one koji ga često zaboravljaju.

S obzirom da i nema neke posebne mogućnosti, više bi služio kao modni detalj pomoću kog možete da telefonirate nego kao pametni telefon.

3. Nokia Morph

Nokia, u saradnji sa Kembridž Univerzitetom, je stvorila ovaj koncept telefona koji je fleksibilan u punom smislu te reči.

Bilo da želite da postane tablet PC, narukvica ili jednostavni pametni telefon, Nokia Morph može sve. Moći će da se koristi na tri načina:

Standardni način: Baš kao i svaki mobilni: možete upućivati i primati pozive, slati i primati SMS i koristiti ga kao bilo koji standardni mobilni telefon.

Narukvica: Za ljude sa stilom. Možete ga omotati oko ruke, koristiti kao sat, ili čak obavljati i video pozive.

Landscape: U ovom slučaju može se koristiti kao tablet PC. Ukupna površina postaje ekran osetljiv na dodir, a može se koristiti za proveru e-mailova, gledanje filmova, igranje igrica….

4. Glassy Glassy Providni mobitel

Dizajner Mac Funamizu istražuje novu tehnologiju koju bi mogao da primeni na mobilni od stakla nazvan Glassy Glassy. Kod ovog koncepta, ekran, grafika i brojevi nisu vidljivi sve dok se telefon ne uključi.

5. Nokia 888

Nokia 888 nudi koncept koji je dizajnirao Tamer Nakisci, a može da se prilagodi bilo kom obliku.

U sebi ima prepoznavanje govora, fleksibilni ekran osetljiv na dodir, i telo osetljivo na dodir koje mu omogućava da prvo razume, a onda se i prilagodi okruženju.

Pored menjanja oblika, ovaj telefon će menjati i boju.

izvor: Pixelizam

budućnostgedžetikoncept telefoni