Sandra Bulok i Keti Peri dobile najviše nominacija

Nominovane i dobitnike nagrada određuju isključivo fanovi putem glasanja. "People choice" nagrade su jedine nagrade u Holivudu koje pokrivaju sferu filma, muzike i televizije, prenosi "Rojters".

Ceremonija dodele ovih nagrada biće održana 8. januara u Los Anđelesu i otvara sezonu nagrada, koja će kulminirati 2. marta sa dodelom Oskara.

Dobitnike određuju fanovi koji glasaju putem interneta u 58 kategorija u sferama film, muzika i televizija, a glasanje počinje 5. decembra.

Serija "Gli" je osvojila, između ostalih, nominaciju za najbolju televizijsku komediju, dok su glumci Kris Kolfer, Daren Kris, Džejn Linč i Lea Mišel osvojili po nominaciju u kategoriji gluma u komediji.

Bulokova je nominovana u kategorijama za najbolju glumicu u filmu, najbolju dramsku glumicu, najbolju glumicu u komediji, a dobila je i dve nominacije za najbolji duo u filmovima "Gravitacija" (igra sa Džordžom Klunijem) i "Žestoke devojke" (igra sa Melisom Mekarti).

Perijeva je između ostalih pokupila nominacije u kategorijama - najbolji ženski muzički izvođač i najbolji pop izvodjač, dok je njena numera "Roar" nominovana za najbolju pesmu i najbolji muzički video.


Slika: AP
Pop pevač Džastin Timberlejk, koji je ove godine album "The 20/20 Experience" objavio u dva nastavka, nominovan je u kategorijama najbolji muški muzički izvođač, pop izvođač, r'n'b izvođač, najbolji album i najbolja numera "Mirrors".

Dženifer Aniston, Robert Dauni Džunior, Hju Džekmen, Melisa Mekarti i Čening Tejtum dobili su po tri nominacije u kategorijama glume.

Ceremoniju dodele nagrada prenosiće televizijska mreža "Si-Bi-Es".

Izvor: pulsonline.rs

džastin timberlejkketi perisandra bulok