Facebook sprema nove opcije

Tako korisnici koji npr. vole sport prate veliki broj sportskih stranica koje na Facebooku objavljuju brojne vesti i linkove i putem ove mreže na jednom mestu imaju pristup brojnim najvažnijim informacijama iz sveta sporta.

Međutim, s obzirom na veliki broj prijatelja na ovoj mreži, kao i veliki broj stranica koje korisnici prate, često je nemoguće pratiti sve informacije koje se objavljuju na Facebooku jer se na njemu konstantno pojavljuju nove vesti, statusi i fotografije. Takođe, korisnici često nemaju vremena da pročitaju sve što ih zanima jer nekad samo na kratko provere Facebook pa ne stignu da pročitaju sve vesti.

Zakerberg u poslednje vreme testira novu opciju koja bi trebalo da reši ovaj problem i koja bi korisnicima trebalo da omogući da sadržaj koji ih zanima snime i potom pročitaju naknadno.

Ovakve aplikacije koje omogućavaju snimanje i naknadno pregledavanje sadržaja (poput Instapapera) već su dostupne na pametnim telefonima tako da je sigurno da bi ova opcija bila izuzetno popularna i na Facebooku.

Prema informacijama koje su objavili na stranici All Things D, u budućnosti bi pored linkova objavljenih na Facebooku trebalo da se nalazi i oznaka za spremanje sadržaja, a kada korisnici kliknu na tu oznaku taj bi link trebalo da bude sačuvan u posebnu mapu koja će se nalaziti s leve strane ekrana gde se nalaze aplikacije, stranice i grupe koje korisnici prate.

Trenutno nije poznato da li će ova opcija biti dostupna samo na mobilnim aplikacijama ili na web verziji Facebooka i da li će biti moguće snimljenom sadržaju, odnosno linkovima, pristupiti i offline.

Osim mogućnosti snimanja i naknadnog pristupa sadržaju, glasine kažu kako Facebook već neko vreme priprema i opciju koja će omogućiti lakše pregledanje i čitanje sadržaja jer će se čitav tekst sa stranica prikazati uredno posložen u samo jednom okviru – na sličan način na koji je to danas omogućeno na Appleovom Safariju.

Izvor: B92

facebookrazvojvesti