Veljović: Niko u policiji nije iznad zakona

Veljović je naglasio da će stati iza svakog policajaca koji radi časno i pošteno, "a to je najveći deo policije i svih organizacionih jedinica u policiji".

"Uvek ću se boriti do kraja protiv kriminala, a najviše protiv kriminala u svojim redovima - nijedan policijski službenik, bilo da li je žandram, policajac opšte nadležnosti ili kriminalistički policajaca ne sme biti iznad zakona i neće biti zaštićen"
, rekao je on.

Veljović je istakao i da je odgovornost policajaca mnogo veća nego bilo drugog građanina ove države, dodavši da "neko koje zadužen da brine o bezbednosti garđana mora imati mnogo veću odgovornost".

"Smatram da ti pojedinci ne mogu biti ogledalo ni policije, ni bilo koje Uprave u okvru direkcije policije"
, rekao je on, dodavši da su to "izrodi koji su na neki način došli u policiju i kojih se moramo što pre otarasiti".

Direktor policije je istakao i da je to neophodno, jer "bez borbe protiv kriminala u svojim redovima, ne može biti ni borbe protiv organiozovanog kriminala u državi".

"Želim da poručim da ću stati iza svakog onog policajaca koji radi časno i pošteno svoj posao, a to je najveći deo policije i svih organizacionih jedinica u policiji"
, rekao je on.

Veljović je istakao i da policija "mora raditi svoj posao krajnje iskreno i profesionalno i odgovorno", dodavši da onima koji se toga ne pridržavaju nije mesto u policiji.

"Ni jedan policajac u smisli krivične ili bilo koje druge odgovornosti neće biti zastićen",
naglasio je direktor policije.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su jutros dvojicu saobraćajnih policajaca Policijske stanice u Kučevu zbog sumnje da su primili mito.

Izvor: 24sata