Neki će Novu godinu dočekati u mraku

Naime, za oko dve nedelje sudski izvršioci krenuće u prinudnu naplatu u oko 100.000 domova koji duguju za kilovate, a na spisku oduzete imovine, pored umetnina, automobila i vrednih kućnih aparata, naći će se i stanovi i kuće.

Oni koji u fiokama drže zaostale račune za struju možda neće stići da zamisle novogodišnju želju da im nestanu svi dugovi. Već pre početka sledeće godine biće u dvostrukoj opasnosti da im na vrata zakucaju izvršitelji za stare dugove za električnu energiju, ali i da im struju ugase na ime neplaćenih kilovata od ovog leta. Dužnike sada jure - na dve strane.

"One koji nisu potpisali sporazum o reprogramu duga za utrošenu električnu energiju očekuje postupak prinudne naplate", kažu u EPS.

Isključenja su redovna aktivnost Privrednog društva "EPS Snabdevanje", a postupak prinudne naplate za dugove prema privrednim društvima za distribuciju počinje odmah posle objedinjavanja podataka o ukupnom broju potpisanih sporazuma o reprogramu. Dužnici koji su predali zahtev, a još nisu potpisali sporazum o reprogramu, biće pozvani na potpisivanje tokom ove nedelje.

Do sada je sporazum o reprogramu duga za kilovate, koji su napravljeni pre leta, potpisalo 274.220 dužnika, a tako se u kasu distribucija slilo 17,12 milijardi dinara. Tako, prinudna naplata čeka oko 100.000 neplatiša koji su se oglušili o ovu pogodnost.

Prema rečima nadležnih iz "Elektrodistribucije Beograd", opomene za izmirivanje obaveza za dugove nastale pre leta već su poslate na oko 40.000 adresa u prestonici.

"Neplatiše koje nisu reprogramirale svoje dugove u poslednjoj akciji imaju 15 dana od kada im stigne opomena da plate račune ili će im na kućnu adresu stići profesionalci koji će, po nalogu EPS, početi da plene imovinu ",objašnjava Sandra Alagić iz EDB.

Za ova četiri meseca sakupljeno je u Beogradu oko tri milijarde dinara, ali ubedljivo najviše u poslednjem danu.

izvor: B92

isključenja strujenova godinaračuni