Duran Duran

Kao što je i moglo da se očekuje, nastup grupe ''Duran Duran'' sigurno će biti zapamćen kao jedan od najvećih koncertnih događaja sezone u Srbiji. Ako ne i najveći

Najavljeni su kao velike zvezde, i zaista to i jesu.
Samo jedan pogled na Halu 1 beogradskog sajma u kojoj su nastupali, i cela slika deluje gotovo impresivno. Nije bilo praznog prostora u hali. Fantastično osvetljenje i nekoliko dobro poznatih lica... Malo ozbiljnijih, zrelijih u odnosu na ono kakve ih pamtimo sa spotova iz vremena kada su nastajali njihovi veliki hitovi, ali to su oni... Zvezde...
Iako je koncert dosta kasnio, iako ozvučenje i nije baš perfektno, kao i inače na sajmu, pratio se svaki njihov pokret na bini, sa oduševljenjem je dočekana svaka pesma. Ipak, činilo se da je mnogo u publici bilo onih koji su došli da ne propuste ''koncert sezone'', a nešto manje iskrenih fanova.
Očekivano, najviše se pevalo uz ''Come undone'', ''The Reflex'', ''Ordinary World''... Fenomenalna atmosfera uz ''Save a prayer'', publika je pevala, a hala, umesto upaljačima, bila prošarana svetlećim displejima mobilnih telefona. Svi su hteli da sačuvaju deo atmosfere.
Ono što je sigurno, zaista su veliki profesionalci. I oni, i bina, i sve što se na nastupu dešava – sve je bez greške. Ali, zafalilo je malo iskrenije komunikacije sa publikom. Došli su kao zvezde, tako su se i ponašali.
Tek kada su izašli na bis, nakon ''Wild Boys'' i nekoliko minuta aplauza, izgledalo je da sa bine stiže ona prava koncertna energija. Sajmon le Bon (Simon) je uz ''Girls on Film'' predstavio članove benda, mada osim pratećeg vokala i saksofoniste, ''Duran Duran'' ne treba ni predstavljati. Džon i Rodžer Tejlor, Nik Rouds i naravno – Sajmon Le Bon. Umesto bolesnog Endija, nastupio je Dom Braun.
Za kraj, jedan od njihovih najvećih hitova – ''Rio''. Svetla u hali 1 beogradskog sajma su počela da se pale, a grupa ''Duran Duran'' se poklonila beogradskoj publici.

Ljiljana Zdravković

Foto: Fonet

Napomena urednika: Zbog toga što su organizatori "Music Star Production" našem fotografu onemogućili da slika koncert, posetioci portala www.Nadlanu.com ostali su uskraćeni za detaljniju foto-reportažu. Smatramo nekorektnim postupak organizatora, pošto je već izdata foto-akreditacija poništena na sam dan koncerta.