Vatrogasci u Šimanovcima: Prizor je bio stravičan

Sve vatrogasne ekipe i ekipe Hitne pomoći iz četiri sremska grada došle su na mesto nesreće za samo nekoliko minuta.

"Nismo znali kome pre da pomognemo. Prizor je bio stravičan. Olupine, zapomaganje, teško povređeni i krvavi",
rekao je komandant vatrogasaca Vlada Plemić.

Ovo je treći lančani udes u poslednjih deset dana. Kod naplatne rampe Bubanj potok 14. decembra u sudaru 13 vozila povređeno je osam osoba. Dan kasnije, opet kod Bubanj potoka, ali u smeru ka Nišu sudarilo se deset automobila, a pet osoba je lakše povređeno.

U jednom od prvih ambulantnih vozila koja su zbrinula povređene nalazio se i Spomenko Drinić, iz beogradske Hitne pomoći. Njihove ekipe su zbog karambola koji je nastao jedva uspele da priđu povređenima.

"Strašan prizor! Za 20 godina radnog staža nisam video ovakav haos. Sve hitne slučajeve smo odmah transportovali, oni sa lakšim povredama su čekali", rekao je Drinić.

Da je sudar kod Šimanovaca bio istinski užasan, potvrđuje i svedočenje jednog od petorice radnika firme „Inter invest“ iz Loznice, koji su sa lakšim povredama pušteni kući.

"Bila je ogromna magla, ništa nismo videli. Samo smo odjednom čuli i osetili ogromni tresak. Kombi nam je potpuno uništen, ne znam kako ćemo se vratiti u Loznicu"
, rekao je jedan od radnika sa vidnim povredama noge.

Zasad nepoznatoj italijanskoj državljanki (14) amputirana je desna noga iznad kolena. Ona ima najteže povrede i nalazi se u šok-sobi zajedno sa muškarcem N.N, starosti oko 50 godina, koji je primljen sa teškim povredama grudnog koša i abdomena.

U Urgentnom centru zadržana su još dva makedonska državljanina: N. D. (48), koja ima prelom rebara i N. R. (51), koji je zadržan na odeljenju hirurgije. Na ortopediji je zadržano dvoje srpskih državljana: N. B. (33), sa prelomom potkolenice i P. G. (41) sa prelomom ruke.

U KBC Zemun zbrinuto je devetoro povređenih, od kojih je šestoro zadržano.

"Tri pacijenta su odmah operisana. Radi se o ortopedskim intervencijama. Jedan pacijent je imao otvoren prelom potkolenice, dok je drugi imao prelom ruke, a treći prelom nosa. Preostala tri pacijenta su nakon dijagnostike ostala na posmatranju, jer su kod njih zabeležene neurološke traume", kaže direktor zemunske bolnice dr Dragoš Stojanović.

Izvor: Blic

povre?enisaobraćajna nesrećašimanovcivatrogasci