Dome, slatki dome: Najbolja Nova godina kod kuće

1. Bez stresa
Glavni razlog da se praznik provede kod kuće je udobnost. Činjenica da nećete razmišljati o tome ko će ići, šta ćete obući, kakvu frizuru napraviti, će vam ulepšati doček. Sedite i razmislite pored koga želite da dočekate novu, bolju godinu? Sa prijateljima, porodicom, sa partnerom? Pozovite te ljude. Nemojte nikoga zvati zbog osećaja obaveze. Praznici su tu da bismo odvojili vreme za one do kojih nam je stalo. Sama ta činjenica učiniće sve manje stresnim. Ljudi koje volimo nas opuštaju. Uhvatićete sebe kako sedite i samo slušate razgovor, dok vas preplavljuje osećaj pomirenosti sa svetom. Ta pozitivna energija je nezamenljiva, i značiće vam i nakon praznika, kad se vratite obavezama.

2. Dogovorite se za meni
To što je Nova u vašoj kući ne znači da vi treba sve da spremite. Baš naprotiv. Dogovorite se sa ljudima sa kojima provodite praznik šta će da se jede, i ko će šta da donese. Ukoliko svako pripremi jedno jelo, niko neće satima robovati šporetu i rerni, a jela će biti raznovrsnija i zanimljivija – prilika da probate nešto novo dok čekate Novu godinu.

3. Ukrašavajte u društvu
Znamo da je jelka prašnjava, da se kutija sa ukrasima raspada, ali ne gledajte na ukrašavanje kao na nužno zlo. Ukrasite jelku i kuću sa porodicom, napravite neki zanimljiv ukras. Ove pripreme će u vama probuditi onaj jedinstven osećaj iščekivanja, uzbuđenja, euforije zbog dolaska Nove godine.


Foto:Morguefile

4. Novogodišnji bioskop
Ništa lepše nego kad se uz dobar film zavalite i uživate u toploti i udobnosti svog doma. Nije vam potreban ogroman ekran, niti specijalno ozvučenje. Napravite odabir novogodišnjih filmova, pripremite grickalice, i uživajte.

5. Foto film
Ako ste romantična duša, uzmite sve fotografije koje imate sa ljudima koje ste pozvali da dočekaju sa vama Novu, napravite slideshow i pustite kad svi sednu da večeraju. Tako vam sigurno neće nestati tema za razgovor, a podsetićete ih na neke zanimljive trenutke iz prošlosti.

6. Pokloni
Možete ih napraviti, možete svakom da kupite neku simpatičnu sitnicu – nemojte trošiti nerazumne sume novca, nije poenta u ceni poklona, nego u tome da odaberete neku sitnicu koja će ljudima prijati, ili im izmamiti osmeh.

bioskopdomfilmovikućameninova godinapokloniproslava