Doživeo infarkt za volanom, poginula ćerka

Dvogodišnja devojčica iz okoline Lazarevca poginula je juče u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali u Nevadama kod Gornjeg Milanovca kada je automobil “opel astra” kojim je upravljao otac deteta iz za sada neutvrđenih razloga sleteo sa puta.

U nesreći koja se dogodila oko 11 sati teško su povređeni devojčicin otac M. P. i četvorogodišnji brat M. P, dok su njena šestogodišnja sestra M. P. i rođaka Lj. S. (48) zadobile lakše povrede.

"Kada je dvogodišnja devojčica dovezena na odeljenje hirurgije gornjomilanovačke bolnice, mogli smo, nažalost, samo da konstatujemo smrt. Njen četvorogodišnji brat zadobio je potres mozga, a otac je primljen u stanju kome, s teškim povredama glave, prelomom lobanje i rebara. Obojica su odmah transportovana u Klinički centar u Kragujevcu, dok se stanje devojčice, koja je zadobila prelom nosa, i odrasle putnice, koja ima prelom karlice, prati u našoj bolnici", rekao je dežurni hirurg bolnice u Gornjem Milanovcu dr Ilko Trajkovski.

Dr Dragče Radovanović, načelnik Urgentnog centra u Kragujevcu, izjavio je juče da muškarac koji je dovezen iz Gornjeg Milanovca ima teške povrede glave i grudnog koša i da je životno ugrožen. On je dodao da je dečak koji je prebačen u Klinički centar u Kragujevcu na dijagnostici.

Majka nastradale devojčice i povređenih mališana je u drugom stanju i jedina u trenutku kobne nesreće nije bila u automobilu. Detalji nesreće još se ispituju, ali prema prvim nezvaničnim rezultatima istrage, vozač “opel astre” je u toku vožnje najverovatnije doživeo infarkt, posle čega je automobil, koji je išao iz smera Beograda prema Čačku, na delu kolovoza bez ijedne krivine sleteo u jarak pored puta i prevrnuo se na krov. Odmah su intervenisali vatrogasci, koji su izvukli povređene iz vozila.

Izvor: Alo

ibarska magistralainfarktpoginulasaobraćajna nesreća