Na kontramitingu u BiH uzvikivali Mladićevo ime: Bijeljina je Srbija, nikad Federacija

Ratko Mladić / Foto Beta-Associated Press Television

Jednočasovni skup dve suprotstavljene grupe od po stotinu ljudi, uglavnom mladih, protekao je mirno, a policija je udaljila jednog mladića koji je pokušao da nasrne na drugu grupu.


Povodom protesta u Bijeljini oglasio se i Milorad Dodik

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika “Lopovi, lopovi!”, nisu izneli nikakve zahteve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi njihovog protesta.

Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno izneli stav “Ne protestima u Srpskoj” i “Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku”.

Dve grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Grupa “Ne protestima u Srpskoj” pozivala je na razum, da se nemiri iz Federacije BiH ne prenesu na Republiku Srpsku, javio je RTRS.

“Ne želimo da se požar iz Federacije BiH proširi na našu Srpsku”, rekao je novinarima vođa grupe Aleksandar Babić, dok je masa iza njega, okićena srpskim zastavama, uzvikivala ime generala Ratka Mladića.

Babić je rekao da su Bijeljini preko društvenih mreža već tri puta najavljivani protesti, a da je kontra-protest spontano organizovan, da bi se sačuvala zemlja koju su, kako je naveo, napravili srpski očevi.


Beta

bijeljinabosnademonstracijekontramitingmilorad dodikratko mladić