Tadićeva koalicija: Čanku šest poslanika, Petroviću dva

To, kako saznaje „Blic“, stoji u koalicionom sporazumu koji su juče potpisali Tadić, Čanak i Petrović. Prema našim saznanjima, lista još nije sastavljena, ali su u Tadićevoj partiji ugovorili da će među prvih 10, osim njega, biti i Miodrag Rakić, Marko Đurišić, Ninoslav Stojadinović, Janko Veselinović i Aleksandar Senić. Očekuje se da će visoko pozicionirani biti i Nenad Čanak i Dušan Petrović.

Lider NDS-Zeleni Boris Tadić demantovao je da ima dogovor sa strankama na vlasti, navodeći da će nakon izbora odlučiti da li će biti deo vlasti ili opozicije. On je rekao da politički protivnici njegove koalicije neće biti DS, već partije vladajuće koalicije.

Tadić se obratio građanima koji „ne znaju za koga da glasaju“, poručujući da je potpisan sporazum stranaka koje će nuditi razvojne ekonomske programe.

- Ne sme milion i po ljudi da ostane kod kuće. Sve opozicione stranke su na ivici cenzusa, osim nas. Mi ćemo ostvariti izuzetan rezultat. Neću da govorim o brojkama - poručio je Tadić i dodao da se zalaže za promenu Ustava, bez čega, kako je rekao, ne može biti ekonomskog razvoja. Lider LSV Nenad Čanak izjavio je da se „raduje što na izbore ide u koaliciji s proverenim partnerima“.

Tu radost kvari to što nas nije više i što ostali lideri stranaka građanske opcije nisu s nama, rekao je Čanak. On je istakao da „Vojvodina sada nije pitanje“, ali da će biti posle reubličkih izbora.

Foto: Medija Centar
izvor: Blic

boris tadićdušan petrovićkoalicijanenad ?anak