Da li ste dobar organizator u kući?

Obuća
Obuću koju držite van cipelarnika u predsoblju, trebalo bi da stoji na nekom otiraču, kako se parket ne bi prljao, i kako biste olakšali čišćenje parketa.

Kišobrani
Kišobrane bi trebalo da držite da stoje uspravno, jer ako ih postavite horizontalno, može doći do iskrivljenja žica.

Korpa za kišobrane trebalo bi da ima rupe radi ventilacije, tako da se mokri kišobrani što pre osuše.

Ključevi
Za ključeve treba da nađete jedno mesto, u trpezariji ili predsoblju blizu vrata, a najbolje je da to bude neka činija.

Fioke
Fioke su odlično mesto za ostavljanje raznih sitnica. Jedini problem je u tome što se u njima ništa ne vidi.

Obično u njih stavljamo stvari i ne razmišljajući, tako da se fioke ubrzo napune svega i svačega. Zato je najbolje da odredite koja fioka za šta služi.

Kablovi
Sada na tržištu postoje i praktični organizatori kablova. To će najbolje odraditi vaš suprug ili sin, ako je stariji. Na vama je samo da odlučite koju ćete boju.

Telefon
Najbolje je da kućni telefon stoji tako da je lako dostupan iz svih delova stana, a pored njega stavite svesku ili blok i olovku, koji će vam uvek biti pri ruci ako treba da zapišete nešto.

Krevet
Prostor ispod kreveta je oduvek bio i odlično mesto za magacin. Potrudite se da ipak ostavljate što manje stvari ispod kreveta, kako biste olakšali čišćenje.

Trosed
Na trosedu ili kauču svi volimo da držimo jastuke. Ali, neko i pretera u tome, te tako prostor iza jastuka postane prava ostava za daljinske upravljače, izgubljene čarape itd.

Svedite broj jastuka na minimum, zadržite samo one koji vam obezbeđuju udobnost.

Noćni stočić
Idealno, noćni stočić trebalo bi da bude dovoljno veliki da na njega stane lampa za čitanje, budilnik i knjiga ili novine.

U svakom slučaju bi trebalo da ima i fioku u koju ćete ostavljati sitnice, kao što su lekovi, toplomer, maramice, a možda i poneku seksi igračku.

Komode
Ako iznad komode imate i ogledalo, onda je to najbolje mesto gde ćete držati šminku, kao i neku lepu kutiju sa nakitom koji nosite svaki dan (i koji, naravno, nije skupocen).
U svakom slučaju, sve što držite na komodi trebalo bi da bude odvojeno ili u kutije i kutijice, ili u činije.

Dečje igračke

Za ostavljanje omiljenih dečijih igračaka najbolje će poslužiti neki džak ili lagana velika torba, koju možete lako da prenosite. Može da posluži i platnena vreća za prljav veš, ili veš za peglanje.

Rasporedite igračke i po uzrastu deteta, ako su neke suviše osetljive ili napravljene za stariju decu, ostavite ih sa strane i sačekajte da dete poraste.

Začini
Pronađite koji je za vas najbolji način za odlaganje i držanje začina, kako biste ih što lakše koristili prilikom kuvanja.

Bilo da je reč o malim teglicama, policama, kutijama. U svakom slučaju, na radnoj površini morate da imate i dovoljno mesta za pripremu hrane, kao što je ljuštenje, seckanje i drugo..

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

kućanameštajorganizatorisrećivanje kućestan