Krim: Ukrajinski specijalci otkazali poslušnost, skupština glasa o nezavisnosti

U Ukrajini je u nedelju, dan pošto je veći deo istočnih oblasti otkazao poslušnost novoj vlasti u Kijevu, proglašena opšta vojna mobilizacija, a sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Andrej Parubij je objavio da da će oružane snage biti u punoj borbenoj pripravnosti, javio je "Glas Rusije".

Kako je objavljeno na sajtu "Glasa Rusije", ukrajinsko Ministarstvo odbrane je pozvalo rezervne snage da se prijave. Odluka je doneta nakon što je ukrajinski Savet juče objavio da vojska mora da bude spremna za borbu i pošto je pojačana bezbednost oko aerodroma, nuklearnih elektrana i drugih strateških objekata.

U subotu je Duma ovlastila Putina da preduzme sve neophodne mere da zaštiti Ruse u Ukrajini, uključujući i slanje trupa.

PUK SPECNAZA ODBIO DA IDE NA KRIM
Puk specijalnih jedinica Ukrajinske vojske (specnaz) odbio je poslušnost Kijevu. Specijalci neće da ratuju na Krimu protiv odreda samodbrane Krima.

FORMIRANA RATNA MORNARICA KRIMA
Kontra-admiral Denis Berezovski, bivši komandant ukrajinske Ratne mornarice, postao je komandant danas, u Simferopolju, formirane Ratne mornarice (RM) Krima.

Foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
izvor: Večernje Novosti

krimnezavisnostukrajina