Pakistan: U sudaru stradalo 35 ljudi

"Autobus koji je putovao za Karači sudario se sa autocisternom u ranim jutarnjim časovima u distriktu Gadani na obali jugozapadne pokrajine Balučistan", rekao je visoki zvaničnik lokalne vlasti Akber Haripal.

"Autobus i cisterna imali su čeoni sudar i cistrena se prevrnula, ali situacija je pogoršana kada je drugi autobus dolazio od pozadi i udario u prvi autobus koji je proklizao na prolivenom ulju na putu", rekao je Haripal.

Prvi autobus je zatim zahvatila vatra i 35 putnika je poginulo, od kojih su većina izgoreli pošto se ostali zarobljeni u autobusu i još drugih 30 je povredjeno.

Drugi visoki zvaničnik lokalne vlasti Amir Sultan potvrdio je broj žrtava i dodao da su tela "izgorela do neprepoznatljivosti".

"Ovi putnički autobusi na relaciji izmedju Belučistana i Karačija imaju automatska hidraulična vrata i njihovi prozori su zatvoreni, jer su autobusi klimatizovani, pa je većina putnika ostala zarobljeni unutra", objasnio je Sultan i dodao da su povredjeni prebačeni u Karači, posle ukazane prve pomoći.

Loša putna infrastruktura i neoprezna vožnja čest su uzrok nesreća u Pakistanu.

Izvor: B92
Foto: Beta - AP - Fareed Khan

pakistanstradalisudar