Pao Šarićev čovek iz Slovenačke veze!

Foto: Interpol

Ovu informaciju saopštio je predstavnik slovenačke policije za pitanje kriminala Drago Mengelija, koji je rekao da je Selman uhapšen u BiH zbog krivičnih dela povezanih zloupotrebom narkotika. On se trenutno nalazi u pritvoru u BiH, a tek kada je uhapšen saznalo se da je Slovenija za njim raspisala Interpolovu poternicu.

Ministarstvo pravosuđa Slovenije saopštilo je da zvanično nije obavešteno o hapšenju Selmana, ali su dodali da na osnovu važećih sporazuma Slovenije i BiH ne mogu izručivati svoje državljane, a ispostavilo se da je Selman zapravo državljanin BiH.

Posle saznanja da je Selman uhapšen, Slovenija je u BiH je poslala zahtev da on kaznu zatvora od 15 godina za šverc kokaina služi u BiH pošto je Selman to odbio.

Pored Dragana Tošića, Selman koji je osuđen na 15 godina je najviše zvučno ime u slovenačkoj priči o Balkanskom ratniku, a u besktvu se nalazi još od od prve presude.

Naime slovenački sud je napravio grešku što nije posle izricanje presude slovenčkom ogranku grupe Darka Šarića zahtevao pritovor, što je Selman obilato iskoristio i pobegao iz Slovenije. Dva dana kasnije sud je ispravio grešku, ali je već bilo kasno. Tada je za njim raspisana poternica.

Selman je prvo bio osuđen na 10 godina robije, ali je više tužilaštvo kaznu povećalo na 15 godina. Pored njega u Sloveniji su osuđeni i Marko Bublič, Dejan Zupan i Sandra Udrih. Bublič i Zupan su osuđeni na 15 godina zatvora, A Udrihova na osAm godina.


Kurir

darko šarićhapšenjanarkoticislovenija